2014 TEOG lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

2014-2015 TEOG sınavı nakil tercih sonuçları belli oldu. TEOG lise boş kontenjanlar açıklandı. TEOG nakil sonucu nasıl yapılır, TEOG sonuçları...

-TEOG tercih ve yerleştirme sonuçları sonrası liselerde boş kalan kontenjanlar da açıklandı. Liselerde kalan boş kontenjanlara yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? TEOG lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG yerleştirme ve boş kontenjanları kontrol etmek için haberimizde yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz MEB açıkladığı boş kontenjan bilgileri ve nakil işlemlerini haberimizde bulabilirsiniz.

Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir. Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

13 bin öğrenci özel okula nakil yaptırdı

TEOG'da istediği okula yerleşemeyen öğrencilerin ilk nakil işlemleri sona erdi. 13 bin 398 öğrenci kaydını devlet okulundan özele aldırdı. Resmi okullar arasında öğrenci geçişi olmadı

22 Ağustos’ta açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yerleştirme sonucunda 1 milyon 136 bin 546 öğrencinin liseye kaydı yapıldı. Yerleştirildiği okulda okumak istemeyen öğrenci için nakil işlemleri 25 Ağustos’ta başladı. Öğrencilerin başvuruları 25-28 Ağustos tarihleri arasında alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk yerleştirmeleri dün ilan etti.

EN ÇOK NAKİL İSTANBUL'DA

13 bin 398 öğrencinin özel okula geçtiğini açıklayan Bakanlık 3 büyük şehirde yapılan nakil işlemine de yer verdi. En fazla nakil işleminin İstanbul’da gerçekleştiği görüldü. İstanbul’da 4 bin 569, Ankara’da bin 440, İzmir de ise bin 8 öğrenci devlet okulundan özele geçti. Böylece Türkiye genelindeki resmi okullarda 13 bin 398 kontenjan boşluğu oluştu. Devlet okulları arasında ise henüz bir nakil işlemleri gerçekleşmedi.

MEB YERLEŞTİRDİ

TEOG Yerleştirmeye Esas Puanı'na (YEP) sahip 1 milyon 291 bin 851 sekizinci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546’sı tercih yaptı. 134 bin 788 öğrenci ise tercih hakkını kullanmadı. Tercihte bulunan öğrencilerden 1 milyon 57 bin 799’unun okul kodlarının yer aldığı A grubu, 78 bin 447’sinin okul türünün yer aldığı B grubuna göre yerleştirildi. Bakanlık, 134 bin 788 öğrencinin sistem tarafından herhangi bir okula kayıt ettirildiğini açıklamıştı.

Velilere 4 haftalık TEOG maratonu

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, kon­ten­jan açı­ğı olan okul­la­rın lis­te­si­ni e-okul üze­rin­den ya­yın­la­dı. Ye­ni na­kil baş­vu­ru­la­rı önü­müz­de­ki haf­ta Pa­zar­te­si, Sa­lı, Çar­şam­ba ve Per­şem­be e-okul üze­rin­den ya­pı­la­cak. Cu­ma da na­kil so­nuç­la­rı­nın açık­la­na­ca­ğı be­lir­til­di.

4 haf­ta ya­pı­la­cak olan na­kil iş­lem­le­rin­de okul­la­rın ta­ban pu­an­la­rı­nın dik­ka­te alı­na­rak puan üstünlüğü esas alınacak. Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Na­bi Av­cı "Her haf­ta pa­zar­te­si, sa­lı, çar­şam­ba, per­şem­be gü­nü na­kil ta­lep­le­ri alı­na­cak. İn­şal­lah ey­lül ayı için­de bu so­runu çöz­müş ola­ca­ğız" de­di.

Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, boş kontenjanlar için nakiller, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri e-Okul üzerinden yapılacak. Nakiller, haftalık periyotlarla 26 Eylül'e kadar devam edecek.

NABİ AVCI'DAN ÇAĞRI

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sonrası istemediği okula yerleşen yaklaşık 40 bin öğrenci velisine çağrıda bulundu: "Özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında şimdiden 15 bin kontenjan oluştu. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi. Avcı, 40 bin öğretmen atamasının ise Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla çözüleceğini açıkladı. Bakan Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.

TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Avcı, liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını söyledi.

Sınavdan sonra önce tercih sisteminde kafalar karıştı, sonra yerleştirmede işler allak bullak oldu.

Yanlışların yok sayıldığı, her yüzdelik dilime 2 bin 400 öğrencinin daha fazla girdiği bu yıl okulların puanları yükseldi, öğrenciler daha alt tercihlerine yerleşti. Geçen yıl 600-700 bin öğrencinin tercih yaptığı sisteme bu yıl 1 milyon 291 bin 851 adayın tamamı dahil edilip, özel okullara gidecek olanlar ayrıştırılmadığı için bir karmaşa yaşanıyor. Velilerin, istediği okula gitmek için 29 Eylül Cuma akşamını beklemekten başka çareleri yok. Çünkü, nakil sistemi kilitlendi.
Sınava girenler A ve B grubu bir listede tercih yaptı. A grubunda öğrencinin puanınına ve yüzdelik dilimine göre 15 liseyi yazması istendi. B grubunda okul ismi değil, okul türünden (Anadolu Lisesi, meslek lisesi, imam hatip, Fen lisesi vs) en az 4 tercih yapıldı. Ancak, özel okul tercihi yapan velilerin bazıları devlet okuluna çocuğunu göndermeyeceği için herhangi bir tercih yapmadı.

TERCİH SÜRECİ SORUNLU BAŞLADI

Tercih sürecinde Bakanlığın hiç bir yeri kazanmayanı boş kalan kontenjanlara yerleştireceği ve özellikle imam hatipe gönderileceği yönündeki söylentiler velilerin bazılarında “imam hatipe” gideceği kaygısı yaşattı. Bunun üzerine parası olan veliler özel okulların kapısına yığıldı. Türk ve yabancı okulların geçmiş yıllara göre yüzü güldü. Geçen yıl bir ya da iki birinci sınıf açan okullar bu yıl 4 hatta 5 sınıf açtılar.

YERLEŞTİRMEDE HAYAL KIRIKLIĞI

22 Ağustos’ta sabah saatlerinden itibaren TEOG sonuçlarını bekleyen veliler ancak öğleden sonra 15.00’te sonuçları görebildiler. Sonuçları görenler de bu durumdan pek memnun kalmadı. Çünkü, öğrencilere geçmiş yıllarda olduğu gibi genel sıralamaları verilmedi. Geçen yılın okulların taban puan ve yüzdelik dilimine göre liste oluşturan öğrenciler umdukları ya da tahmin ettikleri okullar yerine daha alt tercihlerine yerleştirildi. Puanlar birbirine yakın oldu. Bakanlık bu yıl testlerde yanlış soruları saymadı, sadece doğrularla puan hesaplaması yaptı. Geçen yıl 1 milyon 049 bin öğrenci sınava girmişti bu yıl 1 milyon 291 bin 851 oldu. Bu durumda yüzdelik dilime giren öğrenci sayısı arttı. Genel başarı sıralamaları da verilmediğinden, öğrenciler de okulların geçen yılki puanlarını baz aldığı için birçok öğrenci hayal kırıklığı yaşadı.

EVLERİNDEN UZAĞA GİTTİLER

Öğrencilere sık sık “evlerinize en yakın okula yerleştirileceksiniz” söyleminde bulunan Bakanlık, tercih yapmayan 134 bin öğrenciyi boş olan okullara gönderdi. Bunların birçoğu da yüzlerce kilometre ötedekiler oldu. Erenköy’de oturan Tara Akyol’u Çatalca’daki bir okula yerleştiren Bakanlık, aynı şeyi binlerce öğrenciye yaptı. B grubunda Ataşahir, Üsküdar ve Kadıköy dışındaki bir ilçeyi yazmayan Tara gibi yüzlerce öğrenci arasında bazıları il dışına bile gönderildi. Bakanlık her ilçedeki öğrenci sayısı ile o sayıya uygun kontenjanı öngöremedi. Her öğrenci bir okula yerleştirilmek zorunda olduğu için bilgisayarda öğrencinin seçmediği ilçedeki bir okula bile gönderildi.

ÖĞRENCİLER TEK HAVUZA ALINDI

Bu yıl bütün öğrencileri tek sistemle okula yerleştirme esas alındı. Daha önceki yıllarda meslek lisesine ya da özel okula gidenler sisteme dahil edilmiyordu. Bu nedenle büyük bir yığılma oldu. Herkes kendi ilçesindeki okula gidemedi.

GAYRİMÜSLİMLER İMAM HATİP’E

Bakanlık yetkililerinin “İstenmeyen hiçbir okula yerleştirilmeyeceksiniz” mesajına rağmen tercih yapmayan 134 bin öğrenciden 40 bini imam hatip liselerine gönderildi. Bunlar arasında gayrimüslim öğrenciler de yer aldı. Ermeni, Rum ve Musevi olan öğrenciler şimdi imam hatipten ayrılmak için nakilleri bekliyor. Bazıları azınlık okullarına başvurdu. Oysa, sistemde bu öğrenciler için ayrı bir bölüm olsaydı, bu hata önlenirdi.

KAYIT TAKVİMİ ÖRTÜŞMEDİ

Anadolu, fen liselerinden önce kayıt takvimini açıklayan ve öğrenci almaya başlayan özel okullara bu yıl rağbet arttı. TEOG’daki Matematik, Fen ve Türkçe test ortalamları ve 8’inci sınıf ortaöğretim başarı puanı hesaplayarak ayrı bir yerleştirme modülü oluşturan özel okullar önünde veliler kuyruklar oluşturdu. Amerikan Robert Lisesi, Alman Lisesi, Saint Joseph Lisesi gibi okulların önünde gece yarılarına kadar veliler okul kapılarında bekledi. Çünkü bu okullar Bakanlık’tan sıralamaları bu yıl alamadığı için her öğrencinin puanını tek tek hesapladı. Bu arada özel okullarda da puanlar düşeceğine yükseldi, kontenjanları geçmiş yılara göre hızla birçoğu doldurdu.

YERLEŞTİRME SORUŞTURMASI

Geçtiğimiz yıllarda da merkezi sistem dışında öğrenci alan başta yabancı okullar yüzdelik dilimleri alamayınca bir yerleştirme modülü oluşturdular. Bunu Türkiye Özel Okullar Birliği’nin web sitesinde yayınlayınca Bakanlık soruşturma açtı.

NAKİLDE YÜZLER GÜLMEDİ

Tercih etmediği halde imam hatipe yerleşenler, tercihleri arasında en düşük okula otomatik kayıt yaptırılanlar sonuçlardan memnun kalmadı. Ancak, Bakanlık TEOG sürecinde “nakillerde yüzler gülecek” dedi. 25 Ağustos’ta başlayan nakillerde yüzler gülmedi. Çünkü, hiçbir okulda boşluk olmadı. Kayıtlar kilitlendi. Özel okula gidecek olanlar bile yerleştirildikleri devlet okuluna gidip dilekçe vermek zorunda bırakıldı. Dilekçe verenler de sistemden hemen çıkarılmadı. Şimdi, Bakanlık Cuma günü bu dilekçelerle özel okula gidip, devlet okulundan ayrılanlardan kalan boşlukları açıklayacak. Ama bu süre içinde veliler okul okul koşturacak. Şu anda kilidi özel okula çocuğunu gönderecek veliler çözecek. Bu velilerin kararlarını netleştirip, sonrasında devlet lisesinden kaydını alması gerekiyor. Ama anlaşılan bu durum okulların açılacağı zamana kadar devam edecek.

UZAK İLÇELERE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 9 BİN 802

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, TEOG yerleştirmelerinde evinden uzak ilçelere yerleştirilen öğrenci sayısının 9 bin 802 olduğunu açıkladı. TEOG kapsamında öğrencilerin yüzde 50’sinin ilk üç tercihine yerleştiğini belirtti. Kurt şunları söyledi: Sistem, yakında boş kontenjan bulamadığı durumda, öğrencileri komşu ilçelerdeki okullara yerleştiriyor. Burda da boş kontenjan bulamazsa, il içinde boş kontenjanı olan bir okula gönderiyor. Bunların da sorunları nakil yoluyla çözülecek. A grubuna yerleştirilemeyen öğrenci sayısı 78 bin civarında. 550 binin üzerinde öğrenci ilk üç tercihine yerleşti. Yani ilk üç tercihte yüzde 50’nin üzerinde bir yerleşme var. Tercih yapmayan bu 134 bin öğrencimiz, herhangi bir okula yerleştirildiğinde şikayet ediyor. Sistem öğrencilerimizin milliyetine ya da dini inançlarına bakmıyor, Öğrenci tercih de yapmadığı için sistem otomatik olarak evine en yakın imam hatip okulunun bulduğu yere yerleştirmiş. Bu öğrenci zaten mağdur değil.

KOLEJE GİDEN ÖĞRENCİ 5 BİN 700

Nakillerde ilk hafta olduğu için kolejlere giden öğrencilerden boşalan kontenjanlar şu anda sistemde görünmüyor. 2 gündür, özel okula giden öğrenci sayımız 5 bin 700. Cuma günü özel okula kayıt yaptıran öğrencilerimizden kontenjan boşalacak. Bunlar 2’inci hafta tercihlerinde görünecek. Velilerimizin panik yapmasına gerek yok. 1 Eylül’den sonra açık liseye gidecek öğrencilerimizden boşalacak kontenjanlar var. Geçen yıl açık liseye 96 bin, özel okula 71 bin öğrenci gitti. Bu yıl teşviklerle özel okula gidecek öğrenci sayısının 100 bini geçmesini bekliyoruz. Yaklaşık 200 bine yakın boş kontenjan oluşacak. Boşalan kontenjanlar ve nakiller, evinden çok uzağa yerleşen ya da istemediği bir okul türüne yerleşen öğrencileri hem evine hem de istediği okul türüne yerleşmesini sağlayacak bir sistem.

Galatasaray Lisesi

RESMİ OKULLARA NAKİLLER BEKLİYOR

Öğrencilerin nakil başvuruları e-Okul üzerinden, TEOG kapsamında yerleştirildikleri okul müdürlükleri tarafından alınıyor. Nakil döneminin ilk günü olan 25 Ağustos’ta nakil başvuru sistemi açılmadığı için kimse başvuru yapamadı. Sistem ikinci gün açıldı. Ama bu kez özel okullar e-okuldan öğrenci kaydı alamadığı için yapılamıyor. Dün öğle saatlerine kadar yüksek puanlı bazı okullara verilen nakil dilekçeleri şöyle:

Kabataş Erkek Lisesi: 
Koleje 11, resmi okullara 39 dilekçe.

İstanbul Lisesi: 
Koleje 21 dilekçe.

Kadıköy Anadolu Lisesi:
Koleje 50, resmi okullara 100 dilekçe.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 
Koleje 20, resmi okullara 101 dilekçe.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 
Koleje 7, resmi okullara 11 dilekçe.

Galatasaray Lisesi:
Koleje 5 dilekçe.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

GAYRİMÜSLİMLER BAKAN’A SORULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, Hürriyet’te çıkan Özel Pangaltı Ermeni Ortaokulu mezunu Arda Christof A.’nın, Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Ermeni asıllı başka bir veli K.B.’nin kızı Şişli Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne otomatik olarak kaydedilmesini sordu.

‘ALTERNATİF YERLEŞTİRME’ GÖRÜŞMESİ

Kolejlere TEOG kapsamında ‘alternatif yerleştirme sistemi oluşturdukları’ için Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma açmasının ardından, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği yöneticileri Bakanlık yetkilileriyle görüştü. Dernek yöneticileri, özel okulların yaptığı bütün işlemlerin MEB’e bilgi verilerek yapıldığını söyledi. Ayrıca, öğrenci başvurularının ve kayıtlarının dernek ya da 80 özel okulun oluşturduğu Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nca değil özel okullar tarafından yapıldığı vurgulandı. Özel okul yöneticileri olumlu sonuç beklediklerini açıkladı.

Prof. Dr. Zühal Topcu

AVCI İSTİFA ETSİN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topcu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Öğretmen atamalarını geciktirdiğini, lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırdığını, milli eğitimi siyasallaştırdığını” savunarak, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir” dedi. (Hürriyet)

MEB'in lise (TEOG) yerleştirmeleri sonrası, başka bir okula nakil işlemleri 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

MEB'in lise yerleştirmeleri sonrası, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek. Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Başvurular, 28 Ağustos'a kadar devam edecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere kesin kaydı yapılan öğrenciler, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna nakil talebinde bulunabilecek. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek ve nakiller puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ
25-28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak

29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00'da bitecek
15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi
EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

Resmi okullar arasındaki nakil işlemleri, veli tarafından öğrencinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine yapılacak.
Özel bir liseye nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri ise ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

NAKİL KONTENJANLARINI İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLECEK
Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.
Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak. Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

“Yerleştirme nakil işlemleri”, haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.” Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacağı kaydedilerek,” Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.
26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir.
Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz” ifadesi kullanıldı.

Tercih yapan öğrencilerden, 1 milyon 57 bin 799'u A grubu tercihlerine, 78 bin 447'si B grubu tercihlerine yerleştirildi. Herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.

Kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek. Nakil işlemi e-okul üzerinden yürütülecek.

OTOMATİK KAYDEDİLECEK

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Boş kontenjan ilan edilecek

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek.

TEOG tercih sonuçları açıklandı

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00 itibariyle açıklandı. Sonuçlar www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmaya başladı.

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik "yerleştirme nakli" isteğinde bulunmaları hâlinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

Bakanlık başvuru sürecini açıkladı

Resmi okullar arasındaki "yerleştirme nakil işlemleri" ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır. "Yerleştirme nakil işlemleri", haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.

Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir. Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 TEMMUZ: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı
7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı
31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17:00'ye kadar)
22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması
25-28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak
29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00’da bitecek
15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi
EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

TEOG Lise Tercih ve Yerleştirme İşlemleri 2014 yılı için TEOG Liselere yerleştirme sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan içerik sizlerle. İşte 2014 yılı ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması tercih ve yerleştirme işlemleri bilgilendirme programı.

- Anadolu liselerine,

- Anadolu imam hatip liselerine,
- Çok programlı Anadolu liselerine,
- Fen liselerine,
- Mesleki ve teknik Anadolu liselerine,
- Sosyal bilimler liselerine,
- Mesleki ve teknik eğitim merkezlerine,
- Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullara

1. Yerleştirme işlemlerindeki güncellemeye neden ihtiyaç duyulmuştur?

Yerleştirme işlemleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasında
gerçekleştirilen değişim doğrultusunda;
• Yerleştirme işlemlerini Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulamasını
şekillendiren felsefe ve pedagojik ilkeler ile uyumlu hale getirmek,
• Öğrencileri öğrenim görmek istedikleri okul türüne yerleştirmek,
• Beşerî ve ekonomik kaynaklar üzerindeki işlem maliyetini azaltarak yerleştirme
sürecini daha etkin kılmak,
• Yerleştirme işlemlerinin öğrenciler ve aileleri üzerinde oluşturduğu baskıyı azaltmak
amaçlarıyla güncellenmiştir.

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Lise yerleştirme sonuçları 22 Ağustos’ta duyurulacak ve duyurular sonrasında kesin kayıtlar yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları dikkate alınarak nakil yolu ile öğrenciler alınacak.

Öğrencilerin bu hafta sonuna kadar lise tercihlerini tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) E-Okul sayfasından tercihlerini yapmaları gerekiyor. 15 lise tercihinde bulunacak öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, meslek liseleri gibi okullar ve çok programlı liselerden tercih yapabilecek.