Memurların yıllık izni iptal öğretmenler ne yapacak?

Memurların yıllık izni iptal edildi. Darbe girişimi sonrası kamudaki Paralel Yapı yanlısı memurların yutrdışına çıkışını öngören bu yıllık izin genelgesi kimleri kapsıyor? Öğretmenler ve mazeret iznindekiler ne yapacak? İşte yanıtı...

MEMURHABER.COM/ÖZEL DOSYA- Darbe girişimi sonrası gözler kamudaki Parael Yapı/FETÖ'cü kamu personeline çevrildi.18 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Başbakanlığın emriyle Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre memurlara yurtdışına çıkış yasağı ve izinden dönüş zorunluluğu başladı.

Peki bu yıllık izin genelgesi hangi memurları kapsıyor ve kapsamıyor? Yıllık izin sürecinde bulunan öğretmenler ne yapacak? İşte tüm bu soruların yanıtı...

MEMURLARIN YILLIK İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ
Memurhaber.com yazarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel'in bugünkü yazısında da dile getirdği üzere, 'Başbakanlığın bu Genelgesinin yaşadığımız ve kim veya kimler karar vermiş, kimler planlamış ve kimler iştirak etmişse melun ve menfur 15 Temmuz kanlı darbesinin meydana getirdiği darbe anaforu nedeniyle çıktığı gayet açık. Bu gerekliliğin 15 Temmuz darbesi açısından yapılacak soruşturma ve kovuşturmalarda darbe ile ilgisi olabilecek memurların da soruşturma ve kovuşturma kapsamına alınmasında zaman kaybı meydana gelmemesi düşüncesinden kaynaklanıyor olabilir.'












YURTDIŞI YASAĞI GELDİ 

Ayrıca 18 Temmuz 2016 tarihinden itibaren kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları da durduruldu. Yeşil pasaportlulara kurumlarından belge zorunluluğu getirildi. İlave olarak 18 Temmuz 2016 günü sabah saatlerinden itibaren yurtdışına çıkmak isteyen yeşil ve gri pasaport sahipleri ile kimlikle KKTC’ ye gitmek isteyenlere darbe girişimi sonrasında teşkil edilen bir merkezdeki GBT sisteminde adı olmayanların isimleri de yurtdışına çıkışlarda sorgulanmaya başlandı.  Yolcular bu merkezden alınan talimatla, isimleri listelerde yoksa çıkış yapabiliyorlar.
PEKİ ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?
Tezel'in de altını çizdiği üzere; yasa metninden şu anlaşılıyor:

Öğretmenlerin izinleri talep ettikleri herhangi bir tarihte değil kanuna bağlı olarak yazın kullanıldığından, zorunlu izin dönüşlerinin öğretmenleri de kapsadığı kastediliyorsa Genelgeye ayrıca bir ibarenin eklenmesi yerinde olurdu.

ÖĞRETMENLERİN YILLIK İZİNDEN DÖNÜP DÖNMEYECEĞİ KONUSU TEREDDÜTTE KALDI
Zorunlu izin dönüşlerinin öğretmenleri de kapsadığı mütalaa edilmekte olup, uygulamada bu boşluk tereddütlere neden olabilecektir. 

YILLIK İZİN DIŞINDAKİ MAZERET İZİNLERİ NDE OLANLAR NE YAPACAK?
Genelge açıkça yıllık izinleri belirttiğinden yıllık izin dışındaki doğum izni, ölüm izni, evlenme izni, refakat izni gibi aylıklı mazeret izinlerini kapsamadığı değerlendirilmektedir. 

Yani 2016/16 sayılı Başbakanlık Genelgesinin yayımlanmasından sonra artık tüm kurum amirlerine düşen yurtdışındakiler de dâhil olmak üzere izin dilekçelerinde belirtilen adresten veya telefon gibi başkaca her türlü imkân kullanılarak izindeki personeline ulaşılarak izinlerini kesmeleri ve ivedilikle görev yerlerinde hazır bulunmalarının sağlanması olacaktır.



İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN O İPTAL DUYURUSU


"Başbakanlıktan:

Konu : Yıllık İzinlerin Kaldırılması
GENELGE
2016/16
Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır.
Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Binali YILDIRIM
Başbakan"

Bu haberin tüm hakları Memurhaber.com'a aittir. "www.memurhaber.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.