2014 TEOG Nakil Sonuçları ve Lise Nakil Kontenjan İşlemleri

TEOG Nakil işlemleri yapılmaya devam ediyor. Bugün ise 2.Nakil işlemlerinin son günü.,Lise Nakil için Gerekli Kontenjan bilgileri, boş kontenjanlar memurhaber.com'da

e-Okul Üzerinden ise Nakil Sonuçlarını, Lise Nakil için Gerekli Kontenjan bilgilerini ve diğer Nakil ile ilgili tüm işlemlere ulaşabilirsiniz. Peki TEOG Nakil İşlemleri Ne Zaman Bitecek? TEOg Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır? TEOg Nakil İşlemleri Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir? 2014 MEB TEOG Nakil İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

TEOG Nakil işlemleri yapılmaya devam ediyor. Bugün ise 2.Nakil işlemlerinin son günü. Öğrenciler her hafta yapılan Nakillerde haftanın 4 günü yani  pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri nakil talebinde bulunabilirken Cuma Günleri ise Sonuçlar Açıklanıyor. 



TEOG Nakil işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Okuların açılış tarihinine kadar haftalık periyotlar ile devam edecek olan TEOG 9.Sınıf Liselerarası Nakil İşlemleri yapılmaya devam ediyor. Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden kontrol ettikleri Lise Kontenjan ve Puan bilgisine göre istediği liseler için tercih yapıyorlar. Adaylar TEOG Nakil işlemlerini Liseye şahsi başvurarak veya faks ile başvuru ve kayıt işleminde bulunabiliyorlar.

TEOG e-Okul MEB Lise Nakil İşlemeleri Nasıl Yapılacak? e-Okul TEOG Lise Puan Sorgulama ve Kontenjan Sorgulama İşlemleri TEOG Lise Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? TEOG Tercihleri Nakiller Nasıl Yapılır? TEOG yerleştirme sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizin devamında. Öğrenciler ve veliler ise TEOG Nakil İşlemlerinde Lise Kontenjanlarını merak ediyorlar. TEOG Sonuçlarını Nereden öğrenebilirim?

TEOG lise yerleştirme sonuçlarına göre nakil işlemleri başladı.E-Okul 2.nakil işlemleri ne zaman bitecek?E-OKul nakil sonuçları,2014 lise ikinci nakil işlemleri

4 Eylül Perşembe akşamına kadar öğrenciler nakil başvurusu yapan öğrenciler için yerleştirme sonuçları bu akşam açıklanacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ne () göre devlet liselerindeki boş kontenjanları doldurmak için getirilen nakil uygulamasında bugün ikinci hafta son buluyor.

İlk hafta sistemdeki aksaklıklar nedeniyle boş kontenjan oluşmadığı için işlem yapılamayan nakil uygulamasında ikinci haftaya girerken toplam 13 bin 398 boş kontenjan boş kalmıştı. Aralarında Galatasaray'da 16, İstanbul'da (Erkek) 42, ve Kabataş Erkek'te İngilizce ve Almanca sınıflarında bile toplam 43 boş kontenjanın olduğu okullara geçmek için yapılan nakil başvurularının sonuçları bugün açıklanacak.

Bugün  birlikte okullarda ikinci haftanın sonunda oluşan boş kontenjanlar da saat 19.00'dan sonra belli olacak. Bu kontenjanlara da 8 Eylül'de başlayacak üçüncü nakil döneminde başvurulabilecek.

5 KEZ YAPILACAK

Habertürk'ün haberine göre; üçüncü nakil döneminde oluşacak boş kontenjanlara 8-11 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak. Yine öğrencilerin yerleştirmeleri ve oluşacak boş kontenjanlar 12 Eylül Cuma günü açıklanacak. Boş kontenjanların nakil yoluyla doldurulması süreci 26 Eylül'e dek sürecek. Bu süreçte okullara yerleştirmelerde taban puan şartı aranmayacak. Nakil başvuruları öğrencinin yerleştiği okula yapılacak. 30 Eylül'den itibaren okullarda kalacak boş  taban puan şartı yani okula en son giren öğrencinin puanı dikkate alınarak yerleştirme yapılacak.



TEOG kapsamında ilk nakiller geçen hafta yapıldı.Geçen hafta resmi ?kulların nakil kontenjanları sistemde görünmediği için öğrenciler başvuru yapamadı. Özel okullar da sistem açılmadığından nakil kayıtlarını çekemedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) nakil sonuçlarını ve okulların boş kontenjanlarını 29 Ağustos Cuma akşamı 19.00’dan sonra açıkladı. Liselerin boş kontenjanlarını inceleyen öğrenci ve velilerin bugünden itibaren 4 Eylül Perşembe akşamına kadar, öğrencinin yerleştiği okula giderek gitmek istedikleri lise için nakil başvurusu yapabilecek.

Bakanlığın açıkladığı sonuçlara göre, Türkiye ’nin en yüksek puanlı okullarından İstanbul Lisesi’nde 42, Galatasaray Lisesi’nde 16, Kabataş Erkek Lisesi’nde Almanca bölümünde 17, İngilizce bölümünde ise 26 boş kontenjan bulunuyor.

BOŞ KONTENJAN LİSTESİ

Diğer okullardaki boş kontenjanlardan bazıları şunlar:
İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 16
İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi: 13
Kadıköy Anadolu Lisesi: 122
Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi: 31
Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi: 71
Bingül Erdem Anadolu Lisesi: 14
Cağal?ğlu Anadolu Lisesi: 59
Ρertevniyal Anadolu Lisesi: 24
Şehremini Anad?lu Lisesi: 7
Vefa Lisesi: 13
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: 32
Eğitim öğretim desteği için 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan özel okulların ve öğrencilerin isimleri bakanlığın resmi internet sayfasında bugün yayımlanacak.



ÖZEL OKUL DESTEĞİ NE KADAR? 

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrenrilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

Eğitim öğretim desteği için 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan özel okulların ve öğrencilerin isimleri bakanlığın resmi internet sayfasında bugün yayımlanacak.

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

KİMLER ERKEN BABŞALAYACAK?

2014-2015 eğitim öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ile ile ortaokul ve imam hatip okullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler okula uyum programı kapsamında 8-12 Eylül tarihleri arasında ders başı yapacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeni eğitim yılına hazırlanırken velilerde okul alışverişi telaşı yaşıyor. Okullarda serbest kıyafet uygulaması nedeniyle veli isteğine bağlı olarak forma veya serbest kıyafet uygulanabilecek. Bazı okullarda hangi kıyafetin giyileceği netleşti, ancak bazılarında henüz karar verilmedi.

KIYAFET MASRAFLARI 

Birçok okul anaokulu ve ilkokula başlayacak çocuklar için ihtiyaç listelerini belirleyerek velilere dağıttı. Buna göre bu yıl ilkokula başlayacak öğrencilerin sadece kıyafet masrafı Mahmutpaşa’da en az 208 lira olurken daha kaliteli ürünlerle fiyatlar 350 lirayı bulabiliyor



Etiler’deki bir alışveriş merkezinde bulunan kırtasiye, çocuk ürünleri ile giyim mağazalarında ise bu miktar 874 lira olabildiği gibi markasına göre 2 bin TL’yi de geçebiliyor. Defter, kalem, boya, okul çantası, suluk gibi kırtasiye masrafları ise bu semtlerde 141 lira ile 606 lira arasında değişiyor. Önlük fiyatı ise ortalama 35 lira civarında. Giyime bir de ders araçları listesi eklenince veliler de bütçelerini sarsmamak ve en ucuz ürünü alabilmek için bütün mağazaları gezmek zorunda kalıyor. Alışverişin en yoğun olarak yaşandığı İstanbul Mahmutpaşa’da veliler fiyatların cep yaktığından şikayet ederken esnaf, özellikle kırtasiye ürünlerinde bu yıl yüzde 20-30 oranında fiyat artışı olduğunu söylüyor. Velilerin her yerden bilgi alarak pazarlık yaptığını anlatıyorlar. Etiler’de bir alışveriş merkezinde ise okul ihtiyaçları 2,550 liranın üstüne çıkabiliyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala ihtiyaç listesine göre İstanbul Mahmutpaşa ile Etiler’deki en ucuz ve an pahalı fiyatları araştırdık.

TÖS araştırmasına göre 760 TL

Öte yandan Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) de okula yeni başlayacak bir öğrencinin masraflarını araştırdı. Ankara’da yapılan araştırmaya göre, birinci sınıfa başlayacak öğrencinin gideri yaklaşık 760 TL. TÖS’ün çıkardığı sonuçlara göre defter 35 TL, kalem 20 TL cetvel pergel iletki vb. 20 TL, yapıştırıcı 20 TL, resim-boya malzemesi 35 TL olmak üzere toplam 130 TL kırtasiye bedeli tutuyor. Okul çantası 50 TL, okul ayakkabısı 50 TL, spor ayakkabısı 100 TL, eşofman takımı 150 TL, spor çantası 50 TL, beslenme çantası 30 TL, suluk 20 Tl, okul kıyafeti 150 TL, çorap-çamaşır 30 Tl olmak üzere 630 TL giyim. Ayrıca ailelerin her ay en az 240 TL servis ücreti ödemesi gerekecek.

Mehmet Dinç (Mahmutpaşa esnafı): Özellikle dar ve orta gelirli veliler buraya gelmeden alışverişe çıkmıyor. Pazarlık yapıyorlar. Yüzde 10 gibi bir indirim uygulayabiliyoruz. Ancak piyasada en ucuz yer olmamıza rağmen pahalı buluyorlar. Satışlarımız ise oldukça iyi. En çok önlük, pantolon, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünleri satılıyor. Azerbaycan gibi ülkelerden de müşterilerimiz oluyor.

Ayşegül Çelebi (Ortaokul öğrencisi velisi): Mahmutpaşa’da fiyatlar uygun olduğu için burayı tercih ettik. 5’inci sınıfa başlayacak oğlum için alışveriş yapacağım. Ayırdığım net bir bütçe yok ancak ucuz ve kaliteli fiyatlı olan ürünleri tercih edeceğim. Pazarlık yapacağım. Çanta, boya, kalem gibi ürünler satın alacağım. Ancak kırtasiye ürünlerin pahalı olduğu söyleniyor. Araştırıp inceleyeceğim.

Eylül Çakar (Lise öğrencisi velisi): Etiler’de alışverişe çıktım. Liseye giden bir kızım için sırt çantası alacağım. Ancak marka ve model olarak istediği çanta 159 lira. Kaliteli olduğu için bu fiyata istediğini aldım. Ama genel olarak burada fiyatlar süpermarketlerdekilerden daha pahalı.

MEB TEOG TERCİH SONUÇLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
 
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınmış ve değerlendirme süreci başlatılmıştı.

Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmeye Esas Puana sahip 1 milyon 291 bin 851 8’inci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546’sı tercih başvurusunda bulunmuştur.
Tercihte bulunan öğrencilerimizden 1 milyon 57 bin 799’u okul kodlarına göre yaptıkları A grubu tercihlerine, 78 bin 447’si okul türlerine göre yaptıkları B grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, “2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00 itibariyle www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmaya başlayacaktır.
Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik “yerleştirme nakli” isteğinde bulunmaları hâlinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.
Resmi okullar arasındaki “yerleştirme nakil işlemleri” ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır.
“Yerleştirme nakil işlemlerine” ilişkin ilk başvurular 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak ve 29 Ağustos 2014 günü saat 19:00’da sonuçlar ilan edilecektir.
“Yerleştirme nakil işlemleri”, haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır.
Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir.
Yerleştirme, nakil kontenjanları, yerleştirme nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TEOG YERLEŞTİRME DETAYLARI

 Teog sınavına giren 1.3 milyon öğrencinin merakla beklediği liselere yerleştirme takvimi ve ayrıtıları belli oldu. Yedek liste ve ek yerleştirme olmayacak. Boş kontenjanlar için nakil uygulaması yapılacak.

Ortak sınavların puanları 11 Haziran'da, yerleştirme puanı 7 Temmuz'da açıklanacak. Tercihler 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak.

Tercihler e-okul üzerinden yapılacak öğrencilerin karşısına 3 seçenek çıkacak  "Özel yetenek sınavıyla yerleştim", "Özel okula kayıt yaptırdım", "Tercih yapmak istiyorum." Öğrenci ilk iki seçenekten birini işaretlerse tercih yapamayacak.

Tercih yapmak istiyorum seçeneğini seçen öğrencinin karşısına iki liste çıkacak A listesi ve B listesi. A listesinde il ve okul türü gözetmeksizin 15 tercih yapılacak. Bu 15 tercihe yerleşememe ihtimaline karşı öğrenciler B listesinden de 6 okul türünden en az birini tercih edecek bu listede il ilçe ve semt sıralaması olacak. Eğer öğrenci A listesinde yaptığı 15 tercihe yerleşemez ise B listesinde tercih ettiği okul türlerinden evine en yakın ve boş kontenjan olan okula otomatik olarak yerleştirilecek. Öğrenci B listesinden tercih yapmasa bile eğer A listesindeki tercihlerinden hicbirine yerleşemedi ise yine evine en yakın ve boş kontenjanı olan liseye otamatik olarak yerleştirilecek.

Tercihte geçen yıl 201 olan taban puan kaldırıldı. Taban puan şartı aramadan tercih yapılabilecek. Öğrencinin yerleştiği okula kaydı otomatik olarak yapılacak.

Yerleştirmelerden sonra boş kontenjanlara nakil başvurusu yapılabilecek. Bu işlemlerde eski sistemde olduğu gibi okula en son giren öğrencinin puanı esas alınmayacak.

Geçen yıl Anadolu Liseleri'nin kontenjanlarını 30'dan 34'e çıkaran bakanlık, bu yıl da 40'a yükseltti. Anadolu öğretmen liseleri, sosyal bilimler, fen ve Anadolu liselerine dönüştürülecek.

TEOG'da 151 BİN 580 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMADI

Bu yıl öğrenciler liselere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) puanlarına göre yerleştirilecek. Bunun için 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında A ve B listesi olmak üzere tercih yapıldı. Ancak 1 milyon 271 bin 273 öğrenci TEOG sınavlarına girmesine rağmen 151 bin 580 öğrencinin tercih yapmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin valiliklere gönderdiği yazıya göre bu öğrenciler isterlerse kayıtlarını 12-17 Ağustos tarihleri arasında istedikleri özel okullara yaptırabilecekti. Ancak dün son bulan bu sürede özel okula kayıt yaptırmayanları MEB, otomatik olarak 22 Ağustos’ta evlerine en yakın okullara yerleştirecek. Bu öğrencilerin evlerinin en yakınındaki okul meslek ya da imam hatip lisesi de olabilecek.

MEB, özel okula geçişlerle ilgili yeni düzenleme de yaptı. Yerleştirme sonuçları açıklandığında özel okula gitmek isteyenler yerleştikleri okullardan nakillerini alacaktı. Yeni düzenlemeyle yerleştikleri okullara gitmelerine gerek kalmadan istedikleri özel okula kayıt yaptırabilecekler.

BAKAN AVCI: “250 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ÖĞRETİM TEŞVİKİNDEN FAYDALANACAK”

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikinden 250 bin öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Bakan Avcı, Uşak Belediye Başkanlığı´nı ziyaret ederek, Başkan Nurullah Cahan´dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Avcı, eğitim öğretimde kaliteyi artırmak için çaba harcadıklarını vurguladı.
 
Uygulanacak eğitim öğretim teşvikinin çok daha önceleri öngörüldüğünü ancak çeşitli nedenlerle uygulanamadığını anlatan Bakan Avcı, öteden beri maddi şartları müsait olmayan başarılı öğrencilerin, özel okulların boş kalan kontenjanlarında eğitim görmelerini istediklerini belirtti.
 
Uygulamayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti:
"Özel okullar genellikle kontenjanlarını dolduramıyor ve bundan şikâyet ediyorlardı. Hükümetimiz, özel okulların atıl kapasitelerini değerlendirmek amacıyla boş kalan kapasiteyi, maddi şartları müsait olmayan çalışkan öğrencilere burs vererek doldurmayı, bir şekilde özel okullara yerleştirmeye imkân tanınarak devlet okullarındaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir girişimde bulunmuştu. Şimdi yapılan bunun daha gelişmiş bir versiyonudur. Kendi imkânlarıyla özel okullarda okuma imkânı bulamayan dar gelirli, çalışkan öğrencilerimizi özel okulların ilk, orta ve lise bölümlerine göndereceğiz. Bu yıl 250 bin öğrenci bu imkândan faydalanacak."
 
Bakan Avcı, öğrenci seçiminde belli kriterlerin olacağına işaret ederek, "Başarı kriterleri var, ailenin maddi durumu göz önüne alınacak, o ildeki okulların kapasiteleri değerlendirilecek; puanlama yapıldıktan sonra hangi ilde, hangi okullara, hangi öğrencilerin gönderileceği belirlenecek ve buna göre yerleştirme yapılacak" diye konuştu.
 
Uşak Belediyesi tarafından hayata gerçekleştirilecek "Kent Park Projesi" ile ilgili de konuşan Bakan Avcı, bu sayede kent merkezinde çok sayıda okulun, oluşturulacak bir kampüste toplanacağını; şehir merkezinde geniş bir meydan projesinin hayata geçirileceğini belirtti.
 
Bakan Avcı, Uşak Belediye Başkanlığı´nı ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Avcı, daha sonra Çarşı esnafını ziyaret etti.

NAKİL BAŞVURULARI 25 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos'ta başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki yerleştirme nakil işlemleri ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacak.

NAKİL SONUÇLARI 29 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

NAKİL KONTENJANLARINI İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.
Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak. Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak. MEB TEOG sonuçları hesaplama TEOG (TEOG tercih robotu ve lise puanları öğrenme)

Nakilde ilk gün nasıl geçti?

TEOG sistemi kapsamındaki yazılılarda soru iptalleri ve tercih sürecinin ardından sıra nakil dönemine geldi. Ancak, ailelerin ve eğitimcilerin karşılaştığı sorunlar devam ediyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil başvuruları dün başladı ama e-Okul sistemindeki hata nedeniyle öğrenciler başvurularını yapamadı. Hürriyet'in haberine göre yaklaşık 1 milyon 273 bini aşkın öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geciş (TEOG) sistemi kapsamındaki yazılılarda soru iptalleri ve tercih sürecinin ardından sıra nakil dönemine geldi. Ancak, ailelerin ve eğitimcilerin karşılaştığı sorunlar devam ediyor. 

Dün başlayan nakil sürecinde e-Okul sistemine girince öğrencilerin karşısına T.C kimlik numaraları ile doğum tarihlerini girmeleri istendi. Bu bilgileri giren öğrenciler sistemde hata olduğu için nakil başvuruları yapamadı. Dün akşam saatlerine kadar bilgisayar başında bekleyen öğrenci, veli ve eğitimciler başvuru işlemlerini tamamlayamadı. Ayrıca e-Okul üzerinden açıklanması beklenen, okulların boş kontenjanları ve taban puanları da dün 12.00’ye kadar yayınlanmadı. Sabah saatlerinden itibaren bilgisayar karşısında bekleyen veli ve öğrenciler okulların kontenjan ve taban puan bilgilerini öğrense de bir işe yaramadı. Özel okula gitmek isteyen öğrencilerin nakil başvuru işlemleri gerçekleştirilemedi.