Bilişim öğretmenleri ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklerden mağdur olan bilişim öğretmenleri seslerini duyurmak istiyor.

Birtürlü belirtilmeyen Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin ataması atama bekleyen birçok öğretmenin mağdur olmasına neden oldu.

İşte seslerinin yeteri kadar duyurulmadığı düşünen öğretmenlerin atama isyanı....

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte  değişikşik yapan yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.
 
Fakat MEB geçen 17 aylık sürede bu norm kadro işini belirlemeyi başaramamıştır. Arada 3 atama dönemi geçmiş, 55 bin öğretmen atanmıştır.Fakat Bilişim öğretmenlerinin norm kadrosu belirlenemediği için bilişim öğretmenleri bu 3 atama dönemini içeren 55binlik atamada yaklaşık 1000 civarı bilişim öğretmeni alınmıştır.
 
Yönetmeliğe göre şunu yapmak çok mu zor?

Kurumda 1-3 arası Bilgi Teknolojisi Labaratuarı varsa 1 Tane Bilişim öğretmeni Norm Kadrosu,
 
Kurumda 3-6 arası Bilgi Teknolojisi Labaratuarı varsa 2 Tane Bilişim öğretmeni Norm Kadrosu,
 
Kurumda 6 dan fazla Bilgi Teknolojisi Labaratuarı varsa 3 Tane Bilişim öğretmeni Norm Kadrosu verilir demek.

MEBde 700bin öğretmen çalışmakta ve bunlardan sadece 12 bini Bilişim Teknolojileri öğretmenidir.
 Ülkemizde bulunan Bilgi Teknolojisi Labaratuar sayısı ise 29 bini eski ve 3200i bu Eylül de hizmete girecek olanlarla beraber 32 bin küsürdür.

32000 labaratuar  sayısından 12 bin öğretmen sayısını çıkardığımızda 20000 bin Bilgi Teknolojisi Labaratuarı atıl ve bakımsız halde duruyor.
 
Halbuki 10 bini aşkın BT öğretmeni ihtiyacı varken MEB bir türlü 17 ayda bu norm kadro belirlenmesini becerememiştir.
 
Bilişim Öğretmenleri ile ilgili başka şeyler de var. Ama bu önceliklidir. Bilişim çağında bilişim öğretmenleri MEB'in işgüzarlığı yüzünden ihtiyaç varken, güncellenmemiş ihtiyaç kaynakları ile ihtiyaç belirlenmeye çalışılıyor ve Bilişim öğretmenleri atanamıyor.