Eğitimde yetersiz beslenme ve etkileri

Eğitimde yetersiz beslenmenin öğrenciler üzerindeki etkisini anlatan memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, velileri uyarıyor! Aytar, okuldaki öğrenci başarısını etkileyen temel nedenlerin başında, yetersiz ve dengesiz beslenme geldiğinin altını çiziyor.

MEMURLAR- ÖZEL İÇERİK-EKREM AYTAR-  Eğitim kurumlarımız öğrencileri daha iyi şartlarda hayata hazırlamayı, onları ayakları üzerinde durabilecekleri donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen bir sistemle çalışmaktadır.

Öğrencisini okula gönderen her anne-baba nasıl ki öğrencisini başarılı görmek istiyorsa her öğretmen de sınıfındaki öğrencilerin en başarılı şekilde yetişmesini istemektedir. Tıpkı bir anne baba gibi öğretmen de öğrencilerinin başarısından gurur duyacaktır, duymaktadır.

Fakat ulusal veya uluslararası çaptaki araştırma sonuçlarına baktığımızda öğrencilerimizin hedeflenen başarı çıtasının maalesef çok altında sıralandıklarını görmekteyiz. Sıralamanın alt basamaklarında yer almamızın bir çok nedenleri olabilir. Biz bu günkü yazımıza konu olarak bu nedenlerden birini, temel beslenme yetersizliklerini aldık. Okuldaki öğrenci başarısını etkileyen temel nedenlerin başında, yetersiz ve dengesiz beslenme gelmektedir.

Son yıllarda ekonomideki hareketlenme her ne kadar öğrenci ailelerinin gelir düzeyine bir ivme kazandırsa da; temel beslenme yetersizliklerinin baş nedeni yoksulluktur. Bundan sonra temel beslenme yetersizlikleri sıralamasında öğrencilerin kahvaltı yapmadan okula gelmeleri en önemli etkenlerdendir. Sıralamaya devam ettiğimizde yetersiz ve dengesiz beslenmenin yer aldığını görmekteyiz.

EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN