Engelliye devletten engel !

İstanbul Fatih’teki Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri okullarının Büyükçekmece’ye taşınmasını protesto etti.

- Öğrenci ve velilerin katıldığı eylemde şimdiki okullarından 55 kilometre uzakta bulunan yeni okulda, henüz servis ihalesi bile yapılmadan, eğitimin başlamasına tepki gösterdi. Veliler yeni okulun yetersiz olduğunu, bu kadar uzaktaki okula çocuk göndermeye değmeyeceğini söyledi.

Yıllardır Fatih Vatan Caddesi’nde hizmet veren Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu bu yıl Büyükçekmece Tepecik’te bulunan Tepekent Villaları mevkiine taşındı. Devletin engelli öğrencilere sağlaması gereken ücretsiz servis araçlarının ihalesi bile tamamlanmadan başlayan eğitim-öğretim yılı, çocukların ve velilerin kabusu haline geldi. 244 öğrencinin okuduğu yeni okula şehir merkezinin uzağında bulunduğu için sadece seyrek sefer saatleri olan bir otobüs gidiyor. Kimi öğrencilerin işitme engellerinin yanı sıra bedensel engelleri de bulunuyor. Bu yüzden öğrenciler eğer ailelerinin araçları yoksa 2,5 saat süren obüs yolculuğunu yapamayacağı için okullarına gidemiyor.

SERVİS İHALESİ YAPILAMADI

Dün yapılan eylemin ardından basına konuşan veli V.Ç, şunları söyledi; “Vatan Caddesi’ndeki okul çok merkezi olduğu için veliler sabahları çocuklarını okula bırakıyordu. Şimdi bu imkan ortadan kalktı. Okulun yakınında hastane olmadığı için de endişeliyiz. Ayrıca öğrenciler okul çıkışında Aksaray’da bulunan rehabilitasyon merkezine gidiyorlardı. Ancak artık böyle bir imkân da yok. Bizi yeni gönderdikleri okulun imkânları eski okuldan çok daha kötü. Yeni okul, günde beş saati yolda geçirmeye değecek bir okul değil.”