İlahiyatçı ve imamlara pedogojik eğitim
İlahiyatçılar, imamlar ve Kuran kursu eğiticilerinin alacağı pedogojik eğitim sonucu sertifika verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaokul ve lise müfredatına eklediği “Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve Hz. Peygamber'in hayatı”dersleri öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bunun için kurs Başlatıldı
Tüm branşlarda olduğu gibi bu alanda da ücretli öğretmenlik
sistemi devreye girecek.
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ihtiyacının arttığı ve
bakanlığın 2023 yılına kadar en çok ihtiyaç duyulacak branşlar
listesinde bu öğretmenleri 3. sıraya yerleştirdiği kaydedildi.
Söz konusu derslerin karşılanmasında Milli Eğitim Müdürlüklerince bu dersleri verebilecek ücretli öğretmenler görevlendirilmektedir. Ancak yine de Pedagojik formasyonu olan ilahiyat mezunları gerekli ihtiyacı karşılayamamaktadır.
İmamlar, Kuran Kursu Eğiticileri ve Tüm İlahiyatçılar Derse Girebilir
Bakanlık yetkililerinin aktardığıbilgilere göre, bu derslere girecek öğretmen bulunamaması durumunda ilahiyat fakültesi mezunları ücretli öğretmen olarak kullanılabilecek.
Ankara'da bile bazı ilçelerde birkaç okulda birden bu derslere girecek din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunamadığını, hatta ilahiyatçı bile olmadığını aktaran yetkililerin, "Böyle bir durumda o ilçenin müftüsü, imamı ilahiyat mezunu ise derslere girebilir. “Kur'an kurslarının yöneticileri ve eğiticileri de ücretli öğretmen olarak ders verebilir.” açıklaması yaptığı aktarılıyor.
Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İşbirliği ile online pedagojik formasyon süreci başlatıldı
Eğitimci ihtiyacını karşılamak amacıyla pedagojik formasyonu olmayan ancak alan bilgisine sahip kişilerin görevlendirilmesi ilk akla gelen uygulamadır. Bu gereklilikten yola çıkarak SAÜSEM tarafından organize edilen ve Eğitim Fakültesi tarafından karşılanan Din Eğitimi Seçmeli Dersleri Eğiticiliğine Hazırlık Programı tasarlanmış bu tasarım dahilinde yaklaşık 1500 kişi bu imkandan faydalanmıştır.
Bu eğitimle alan bilgisine sahip bu kişilerin öğrenci özellikleri, öğrenme- öğretme süreçleri, eğitime hazırlık, verilen eğitimin ölçülmesi ve değerlendirilmesi, öğrenci ile etkili iletişim, sınıf yönetimi vb. gibi konularda pedagojik farkındalık kazanmaları sağlanmıştır. Bu uygulama benzeri ihtiyacı hisseden tüm iller ve müdürlüklerde uygulanabilecek niteliktedir. Programda aşağıdaki dersler verilmektedir.
Başvuru ve detaylar için tıklayınız
Eğitimi Verilecek Dersler:
Öğrencilerin Gelişimsel Özellikleri: 12 saat
Öğrenme Kuramları: 12 saat
Eğitimin Planlanması: 10 saat
Eğitimde Psikometrik Yaklaşımlar: 12 saat
Öğretim Materyali Geliştirme: 10 saat
Öğretim Yöntemleri, Stratejileri ve Etkili Kullanımı: 12 saat
Sınıf İçi Etkileşim: 12 saat
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hiz. Giriş: 10 saat
Program 90 saattir.
Kursa Kimler Başvurabilir?
15 gün sürecek ve Türkiye'nin her yerinden online katılımın sağlanacağı kursa “ 4 Yıllık İlahiyat mezunları ve öğrencileri ile 2 Yıllık ilahiyat önlisans mezunları ve öğrencilerinin tamamıkatılabilir. Başvuru şartları için tıklayınız
Katılımcılara Sertifika Verilecek mi?
İnternet üzerinden takip edilecek eğitim sonunda katılımcılara Sakarya Üniversitesi tarafından onaylı sertifika verilecektir. (Bu sertifika kursiyerlerin pedogojik eğitim aldığını belgelendirecek olup, kadrolu öğretmen atamaları için kullanılmayacaktır.)
TÜM DETAYLAR VE BAŞVURU HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ
TEL: 0 (264) 295 54 51