KYK başvurusu nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) başvuru ne zaman, KYK başvuruları nasıl yapılır? Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtı haberimizde.

Ailesinden uzakta üniversite okuyan öğrencilerin barınma ve burs ihtiyaçlarını karşılayan KYK'ya başvurular ne zaman yapılacak? 2016 KYK başvuru koşulları neler? KYK ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde...

Kredi ve Yurtlar kurumu'nun yurt ve burs başvuruları öğrencileri yakından ilgilendiriyor. KYK başvuruları nasıl yapılıyor? KYK başvuruları ne zaman başlıyor? Yurt ve burs için gerekli şartlar neler? Kimler burs alamaz? 

Başvurudan önce E-Devlet şifreniz olması gerek. Şifreniz yoksa, size yakın PTT'den belli bir ücret karşılığında alabiliyorsunuz.
 
E-DEVLET SİSTEMİNE GİRMEK İÇİN TIKLATIN
 
E-DEVLET İÇİN ÜCRET ÖDENİYOR MU? 

Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb alınmıyor. Daha  güvenli  kullanım  için  adresi  kendiniz  yazmayı tercih  ediniz. Size gelecek olan siteleri tıklamayınız.

 

Siteye girdikten sonra birçok hizmet karşınıza çıkacaktır. Kuruma gitmenin birkaç yolu bulunmaktadır.
 
1) Siteye girdikten sonra arama bölümüne "yurt başvurusu" yazılır. Yazıldıktan sonra site sizi otomatikmen "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü" bölümüne gönderecektir.
 
2) Bağlantı adresini yazarak, direkt olarak kuruma gidebilirsiniz.
 
Bağlantı adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-basvurusu
 
Siteyi tıkladıktan sonra karşınıza "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonu çıkacaktır. Butonu tıklarsınız, TC kimlik numaranızı ve şifrenizi yazar, siteye girersiniz. Siteye girdikten sonra, sistem sizden bazı şeyler isteyecektir. E-posta adresi ve cep telefonu. Bu ikisini de güncelledikten sonra, hesabınız daha güvenilir olmaktadır.
 
KURUMUN SİTESİNE GİRDİKTEN SONRA NE YAPMALI?

Yurt Başvurusu bölümüne gelince kurum sizi bilgilendirir. Kimlerin başvurularının değerlendirilip değerlendirilemeyeceği yazılı bir şekilde açıkça dile getirilir.
 

 
- Bir üniversitede okumayanlar, kaydı olmayanlar
 
- Herhanbi bir resmi olan yurttan "süresiz çıkarma cezası" alırsanız başvurunuz kabul edilmeyecek
 
- Staj haricinde normal bir işte çalışan ve asgari maaş alan kişiler,
 
- Sabıka kaydınız varsa, başvurunuz değerlendirilmeyecektir. Taksirli suçlar bunun dışında yer alır
 
- Kalabalık, toplu ortamlarda yaşamaya uygun olmayan, akıl ve ruh hastalığı içinde olan veya bulaşıcı hastalık içerisinde olan kişiler
 
- Ailenizle aynı belediyede (ilçe) oturuyorsanız (ististnalar hariç)
 
Bu maddelerden biri veya birkaçına sahipseniz, değerlendirmeniz kabul edilmeyecek.
 
Sayfanın en altında "kabul ediyorum" butonuna tıkladıktan sonra devam et butonuna tıklayın.
 
Karşınıza kimlik bilgileriniz çıkacak. Bu bilgiler doğruysa devam edin, doğru değilse "kimlik bilgilerim" sayfasından bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
 
Öğrenim bilgileriniz bölümünde eksiksiz ve düzenli bir şekilde dolum yapmanız gerekiyor. Sayfanın sonunda "seçtiğim öğrenim bilgilerim doğru" ve "Yukarıdaki bilgiler hatalı veya eksik olduğu için öğrenim bilgilerimi kendim beyan etmek istiyorum" butonları var. Bunlardan size uygun olanı tıklarsınız. Bilgileriniz doğru ise Üniversite ve bölümünüz var. Onları eksiksiz şekilde doldurursunuz.
 
Doldurduktan sonra karşınıza güncel adres bölümü gelecektir. Buraları tam olarak doldurmanız lazım. 
 
Özel ve özür durumunuz varsa, bunları kesinlikle belgelendirmeniz gerekir. Nüfus İl Müdürlüklerinden temin edeceğiniz Nüfus Kayıt Örneğinizi inceleyiniz ve anne baba durumunuza uygun olan seçeneği seçiniz.
 
Aileniz bilgilernizi eksiksiz bir şekilde doldurmayı ihmal etmeyiniz.
 
 “Başvurunuz başarıyla alınmıştır.” Bu cümleyi gördükten sonra işleminiz kayıta alına durumu resmi olarak gerçekleşmiştir.
 
Bilgilerinizde  değişiklik  olması halinde başvuru  süresinin  sonuna kadar başvurunuzu  güncelleyebilirsiniz.

KYK