MEB'den yepyeni bir proje!

Faik Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirilen programa katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, 2023 yılı hedeflerinin ancak eğitimle mümkün olacağını söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ile beraber proje kapsamında okulda yapılan çalışmaları inceleyen Ersöz, okulda açılan okuma, yazma kursunu ziyaret etti. Okul bahçesine çizilmiş oyun alanlarında etkinlik yapan öğrencilerle oyun oynayan Ersöz ve protokol üyeleri, okulda gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliğine katıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı programın ikinci kısmında ise proje kapsamında Bursa'da gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.

HARPUT: "YASAKÇI ZİHNİYET ARTIK SONA ERDİ"

Okulların boş kalmamasını ve daha verimli kullanılması gerektiğini belirten Vali Şahabettin Harput, 'Bir taraftan okul bahçelerinin, salonlarının, sınıflarının vatandaşlara kapatırken, diğer taraftan topluma başka arayışlar içine girilmesi, kurslar açılması sosyal faaliyetler düzenlenmeye çalışılması tezat oluşturuyor. Bu uygulama adeta pes dedirtecek bir durumdu. Milli Eğitim Bakanımız devrim niteliğinde bir proje başlattı. Milletin parasıyla yapılmış okul binalarımız milletimizin malıdır. Artık yasakçı zihniyet sona ermiştir. Bu projeyle okullarımızın sosyal alanları, salonları, bahçeleri halkımızın hizmetine sunuluyor. Okullar mahallenin kültür merkezlerine haline gelecek' dedi.

ERSÖZ: "OKULLAR HALKIN HİZMETİNE AÇILACAK"

Projede temel hedefin okulları halkın hizmetine açarak toplumun eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyleyen Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, 'Projeyle eğitimi topluma yaymak ve okullarımızdaki mevcut kapasiteyi kullanmak istiyoruz. Türkiye 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirecekse 2023'de dünyanın kalkınmış 10 büyük ekonomisi içerisine girecekse mutlaka daha eğitimli bir nüfusa daha eğitimli iş gücüne ve daha eğitimli topluma sahip olmak durumundadır. Başlatılan projeyle toplumla okullar arasında kopan ve zayıflayan bağın yeniden tesis edilecek' diye konuştu.

Bir yılda projenin önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden Halis Yunus Ersöz, 'Okullarımızı mahallenin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedefliyoruz. Yeni yerler yapmak yerine mevcut kapasiteyi en etkili şekilde kullanalım. Okulların soğuk yüzünü değiştirelim. Bir yıl içinde 70 il ve 650 ilçe belediyesiyle proje için protokol imzaladık.' dedi.

Projede belediyelerin önemine vurgu yapan Ersöz, 'Belediyelerimiz kurslarını okullara kaydırsın. Birçok yerde program yapılıyor ancak insanlar bunlara katılamıyor. Oysa mahalledeki okulda açılan kurslara katılımın daha yüksek olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Projenin faydaları hakkında konuşan Halis Yunus Ersöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Okullarda oluşturulan tam donanımlı, zenginleştirilmiş kütüphanelerde öğrenciler için her türlü imkan sağlanıyor. Öğrenci internet kafeye giderek oyun oynayacağına gitsin okullardaki bilgisayarlarda oynasın. Çocuklarımızı ne kadar okulda tutabilirsek onları çevredeki zararlı alışkanlıklardan, şiddetten uzak tutabiliriz. Proje ortağımız orman müdürlükleri okul bahçelerini ağaçlandırıp çevre düzenlemesini yapıyor'.

GÜLSAR: "DEVLET BİNALARI HALKIN MALI"

Okullar Hayat Olsun projesiyle tüm okulların halkın emrine verildiğini belirten Atilla Gülsar, 'Yapılan tüm devlet binaları aslında milletin malıdır. Atıl vaziyette olan özellikle okul binalarımız bu projeyle topluma açılmış oldu ve daha işlevsel hale geldi. Öğrencilerin okula giriş hızı ile çıkış hızının aynı değil. Bu projeyle okullarımız daha sevecen ve cıvıl cıvıl olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz okullarda daha sıcak ve sevgi dolu bir ortamda eğitim alabilecekler. Aynı zamanda da arzu eden tüm vatandaşlarımıza yaşam boyu eğitim imkanı sunulacak. Projeye destek veren herkese teşekkür ederim' şeklinde konuştu.