Milli Güvenlik derslerinde şok fişleme iddiası!

28 Şubat iddianamesine göre Milli Güvenlik Bilgisi öğretmenlerinin ders verdiği okullarla ilgili rapor tutarak BÇG'ye göndermiş...

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'nde, Milli Güvenlik Bilgisi öğretmenlerinin, Batı Çalışma Grubu (BÇG) için okullar hakkında bilgi toplayıp rapor tuttuğu ortaya çıktı. Okullarda başörtüsü takan öğrenciler ve aileleri takibe alınmış.

28 Şubat İddianamesi'nde BÇG'nin yaptığı çalışmalar, belgelerle tek tek anlatılıyor. Bu belgelerden biri de Milli Güvenlik Bilgisi öğretmenlerinin ders verdiği okullarla ilgili rapor tutarak BÇG'ye gönderilmesiyle ilgili. "T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanma Komutanlığı Gölcük/Kocaeli" başlıklı; gizli ibareli, Aralık 1998 tarihli, 3429-98/İKOCs (BAAOO) İSTH'li, 'Milli Güvenlik Bilgisi Dergisi' konulu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na hitaben yazılmış.

Kurmay Başkanı Tümamiral Alper Ç. Tezeren adına imzaya açılmış 1 sayfadan oluşan belge içeriğinde, Milli Güvenlik Bilgisi Öğretim Yönetmeliği'nin 11'inci maddesine göre Milli Güvenlik Bilgisi dersi için Gölcük İmam Hatip Lisesi'ne öğretmen olarak teklif edilen Dz. Kur. Bnb. Hakan Üstem (85-5751) tarafından tanzim edilen rapor bulunuyor.

Gizli ibareli, 28 Aralık 1998 tarihli, Dz. Kur. Bnb. Hakan Üstem adına imzaya açılmış 1 sayfadan oluşan belgede şu bilgiler yer alıyor:

Gölcük İmam Hatip Lisesi'nde erkek öğrencilere Milli Güvenlik Bilgisi Dersi verilmesine devam edilmektedir.

Okul yönetiminin yapmış olduğu telkinler sonucunda 16 Aralık 1998 tarihinde kız öğrencilerin yüzde 35'i başlarını açarak derse girmeye başlamışlardır.

24 Aralık 1998 tarihinde kız öğrencilerin başını açarak derse girme oranı yüzde 50.7'ye yükselmiştir.

Kız öğrencilerin başlarını açarak derse girmeye başlaması nedeniyle bazı öğrencilerin ve velilerin azınlık durumuna düşme endişesiyle, adli kurumlarda haklarını arayacaklarına dair konuşmalar yaparak, okul yönetimine ve şahsıma baskı yapmaya çalıştıklan gözlenmiştir.

Okul yönetimi, genel olarak yayınlanmış olan genelge ve kararnamelere uymaya çalışmaktadır. Ancak özellikle türban konusunda yayınlanmış genelge ve kararnamelere Milli Güvenlik Bilgisi Dersi öğretmeninden başka riayet eden öğretmen yoktur.

Öğrencilerden, velilerden ve hatta bazı öğretmenlerden aksi yönde gelen baskılar karşısında okul yönetimi zaman zaman geri adım atmakta ve mevzuatı tavizsiz uygulaması nedeniyle sadece Milli Güvenlik Bilgisi Öğretmeni konunun takipçisi olarak ortaya çıkmaktadır.

İmam hatip lisesindeki türban konusunun ikinci yarıyılda da aynı şekilde devam edeceği, önümüzdeki yıldan itibaren (199-2000 eğitim-öğretim yılı) sorunun büyük oranda çözüme kavuşacağı değerlendirilmektedir. Arz ederim."