Okullar ne zaman açıklanacak 2016-2017 Eğitim Öğretim Takvimi

Öğrenciler yaz tatiline girmiş olmasına rağmen 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 2016-2017 Eğitim Öğretim takvimi...

Öğrenciler yaz tatiline girdi. Öğrencilerin şimdi merak ettiği 2016-2017 eğitim öğretim yılında okullar hangi tarihte açılacak sorusunun yanıtı.

Bu sene okullar 17 Haziran cuma günü kapanmıştı. Öğrenciler yaz tatilinin keyfini çıkartırken akıllara takılan soru okullar ne zaman başlayacak sorusu oldu. İşte okullar ne zaman açılacak 2016 ile ilgili merak edilenler sayfamızda. 2016-2017 MEB Öğretim yılının başlamasına şimdilik uzun bir süreç var. Mayıs ayının son günleri de Milli eğitim Bakanlığı 2016 - 2017 öğretim yılı takvimini yayınlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 19 Eylül 2016'de başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017'de sona erecek. Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi 6 Şubat'ta başlayacak.



ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

1. Konu tekrarı yapmak: İnsan öğrendiklerinin % 75’ini bir hafta içerisinde, % 66’sını bir gün içerisinde, % 54’ünü de bir saat içerisinde unutur. Unutmayı önlemenin en iyi yolu yapılan tekrarlardır. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hatası çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermelidir.

2. Eksik kalan konuları tamamlamak: Konu eksiği fazla olan, konuları sınava kadar yetiştirememe korkusu yaşayan öğrenciler, tatilde önceliği eksik konularını tamamlamaya ayırmalıdır. Çünkü, eksik bilgilerin üzerine yapılan öğrenme verimli sonuçlar vermez, yeni bilgilerin tam ve bilinçli olarak öğrenilmesini engeller.

3. Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşmak: Örneğin öğrencinin matematikten çok fazla eksiği varsa, öğrenci tatil döneminde bu derslere daha fazla vakit ayırarak bu zayıflığını gidermelidir.

4. Yeni konular çalışmak: Konu eksikleri olmayan ve çalıştığı konulardan çok az soru kaçıran öğrenciler bu stratejiyi kullanabilirler.

5. Sınav hazırlığında olan öğrenciler; hem 8. sınıfa geçen hem de 12. sınıfa geçen öğrenciler için eksikleri tamamlama ders konularını tekrar etme, denemelerle kendilerini sınama yapmaları sonucunda elde sınava bir adım önde başlayacaklarını unutmamaları gerekir.

6. Özellikle 12. Sınıfa geçen öğrencilerin YGS konuları tamamla önemli bir etken olup dönem içerisinde LYS konularına çalışma vakitlerini de böylelikle artırmış olurlar. Konuları tamamlamak daha fazla soru çözme çıkmış soruları analiz etme ve netleri artırmada etken olacaktır.

Ders eksiklerini tamamlama düzeyinde e hazırlanan planların yanında tatiller öğrencilerin yeni şeyler keşfetmesinde kendi kişisel gelişimlerinde katkıda bulunacakları zaman dilimleridir. Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracı Kitaplardır. Bu tatilde okunacak her kitap yeni okyanuslara açılacak gemi niteliğinde olup öğrencinin bireysel gelişmesinde katkı sağlayacaktır. Kitabın başarı ile olan ilişkisi artık yadsınamayacak bir gerçek iken Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zor olacaktır.

Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır