Seçmeli derslerin hali ne olacak?
Ortaokullarımızda seçmeli dersler iki senedir okutulduğunu belirten Eğitim Uzmanı ve memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, seçmeli derslerin gerekli olup olmadığını ve öğrencilerin ders seçiminde nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatıyor.
MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK-EKREM AYTAR- Ortaokullarımızda seçmeli dersler iki senedir okutulmaktadır. İsminden de anlaşılacağı gibi seçmeli dersler, öğrenci-veli tarafından seçilerek alınan derslerdir.
Seçmeli derslerin gerekli mi gereksiz mi, ya da faydalı mı faydasız mı olduğunu tartışmak bile abesle iştigaldir. Biz de bu yazımızda böyle bir değerlendirme yapma gayretinde değiliz. Fakat uygulamada okul idarelerini zor durumda bırakan noktalara işaret edip, çözüm yollarının bulunmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız.
MEB’in yayınladığı İlköğretim Kurumları (İlkokul ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi’nde seçmeli dersler; Din Ahlak ve Değerler (Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler), Dil ve Anlatım (Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yaşayan Diller ve Lehçeler, İletişim ve Sunum Becerileri), Yabancı Dil, Fen Bilimleri ve Matematik (Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Çevre ve Bilim, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım), Sanat ve Spor (Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Drama, Zeka Oyunları), Sosyal Bilimler (Halk Kültürü, Medya Okuryazarlığı, Hukuk ve Adalet, Düşünme Eğitimi) alan ve derslerinden oluşmaktadır. Bir önceki cümlede yazdıklarımıza göre seçmeli dersler 6 alanda ve 21 farklı ders olarak verilebilmektedir
EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!