Sözleşmeli öğretmen alım detayları MEB'den açıklama
Sözleşmeli öğretmen başvuruları bugün yani 11 Ağustos tarihinde sona eriyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanan son dakika habere göre sözleşmeli öğretmenlerin alacakları maaş belli oldu. İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında hiçbir fark olmayacağını açıkladı. TEOG'un bugün açıklanacağını ifade eden Yılmaz, Suriyeli öğretmenlere eğitim verileceğini de söyledi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, kapatılan eğitim kurumları, TEOG ve çıraklık eğitimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
KAPATILAN OKULLARDA KONTENJAN ŞARTI ARANMAYACAK
15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını söyleyen Bakan Yılmaz, bu konuda ayrıntılı bilgiler verdi. Yılmaz, kapatılan okullardaki öğrencilerin kontenjan şartı aranmadan yerleştirileceğini de dile getirdi.
İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır.
Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.
"KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ARASINDA ÜCRET FARKI YOK"
Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.
Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.
SURİYELİ ÖĞRETMEN ALIMI
Suriyeli mülteci öğrenciler için açılan okulların kalitesini artırmak için burada çalışan öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla finansmanı UNICEF tarafından gerçekleştirilerek, 514 öğretmen yetiştirilecektir.
257 öğretmenden oluşan birinci grup eğitimleri 8-19 Ağustosta, ikinci grup eğitimleri ise yine 257 öğretmenle 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak.
KONYA'DA SURİYELİ ÖĞRETMENLERE EĞİTİM
Konya'da gerçekleştirilecek eğitimler farklı üniversitelerden 21 akademisyen tarafından verilecek. Eğitimler iki grup halinde öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, psikolojik danışma alanlarında gerçekleştirilecektir.
20 bin Suriyeliye ikamet ettikleri yerlerde iki haftalık 90 saatlik eğitim verilecektir. İki haftalık bu eğitimlerin birincisi 10 bin öğretmenin katılımıyla 22 Ağustos-2 Eylül, ikincisi 10 bin öğretmenin katılımıyla 5 Eylül-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak.