Bu ilaçları kullanlar aman dikkat!

Mersin’de bir tıp merkezinde devlet hastanesinden getirtilen son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanıldığı iddia ediliyor.

Mersin’den gelen bir şikayet bu kadar da olmaz dedirtti. Yaşadığımız sağlık sorunları sonrası güvenip gittiğimiz canımızı teslim ettiğimiz tıp merkezi ya sağlıkta dolandırıcılık yapıyorsa.

Şikayetvar.com’a gelen bir şikayete göre devlet hastanesinden getirtilen son kullanma tarihleri geçmiş ilaçlar özel bir tıp merkezinde hastalara kullanılıyor. “Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız” uyarıları da artık etkisini kaybetmeye başladı. İşte konuya ait sağlık skandalı yetkililere şöyle iletildi:

 HASTANE SORUMLUSU DIŞARI ÇIKAMIYOR

“Özel bir tıp merkezinde devlet hastanesi bünyesinde son kullanma tarihi geçmiş ilaçları alıp tıp merkezinde kullanılmaktadır. Bu ilaçlar diazem, aldolan ve akineton gibi narkotik ilaçlardır. Bu ilaçlar devlet hastanesi sorumlusu tarafından hastane dışına çıkarılmaktadır. Her şey bilgileri dahilindedir.”

BU İLAÇLARI KULLANIYORSANIZ DİKKAT!

Peki son kullanma tarihi geçmiş olarak verilen ilaçlar hangi tedavilerde kullanılıyor ve bu ilaçlar hangi hastalarda kullanılıyor,yan etkileri nelerdir?

Diazepam: Anksiyolitik, antikonvülsan, sedatif, kas gevşetici ve hafıza zayıflatıcı etkilere sahiptir. Bu şekli de anksiyete, uyuyamama, nöbetler, alkol yoksunluğu, ve kas spazmları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. En çok görülen yan etkiler uyuklama, bitkinlik ve ataksidir. Daha seyrek olarak konfüzyon, konstipasyon, depresyon, diplopi, disartri, baş ağrısı, hipotansiyon, sarılık, libido değişiklikleri, bulantı, deri döküntüleri, konuşma bozuklukları, üriner retansiyon, vertigo, görme bozuklukları sayılabilir. Ayrıca paradoksik olarak anksiyete, halusinasyon, uyku bozuklukları, saldırganlık oluşabilir.

 Aldolan: Postoperatif, kırık, çıkık, doğum ve benzer durumlar gibi şiddetli akut ağrılı ürogenital, gastrointestinal, safra yolları ve iskelet sistemi hastalıklarında ve neoplastik hastalıklardaki ağrılarda endikedir. Solunum güçlüğü, bulantı, kusma, iştah kaybı, hipotansiyon, ölü doğum, kabızlık, idrar retansiyonu, idrarda güçlük ve çeşitli allerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir. Alışkanlık yapabilir.


Akineton:  Biperiden vücutta doğal olarak oluşan ve hastalık (Parkinson hastalığı gibi), ilaç terapisi veya diğer nedenler sonucu dengesiz hale gelmiş olan belirli kimyasalların etkilerini azaltır.Yan etkileri, herhangi bir alerjik reaksiyon [ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik gibi];hızlı veya düzensiz kalp atışları;halüsinasyon, bilinç bulanıklığı, endişe hali, ajitasyon;istemli hareketleri yapmada zorluk;dar açılı göz tansiyonu.