Bu tıp alanında bir ilk!
Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Murat Elçin, buluşlarının hammadde olarak kan plazması ve deniz yosunu kullanılarak yara iyileşmesini etkin şekilde hızlandırdığın
Uygulamanın büyük kolaylıklar getirdiğini ve vücuttaki tahrip olmuş hücrelerin yeni dokular oluşturması için özel yuvalar inşa ettiğini anlatan Elçin, bu yapıların da toksik etkilerinin bulunmadığını, vücuttan rahatlıkla atılabildiğini söyledi.
Geliştirilen biyouyumlu kürelerin, hayvanlarda travma sonucu kaybedilen kas dokusunun yeniden oluşmasını sağladığını belirten Elçin, bu yapıların ihtiyaca göre kök hücreler yüklenerek veya boş olarak kullanım potansiyelinin bulunduğunu belirtti.
YENİ MERKEZ KURULUYOR
Rejeneratif biyomalzemelerin kullanımıyla doku ve organ hasarlarının onarılmasının giderek daha çok önem kazandığını ifade eden Elçin, bu kapsamda enstitülerinde ulusal ve uluslararası proje ve işbirliklerini planladıklarını kaydetti.
Kök hücre üretiminin yanı sıra rejeneratif aktif biyomalzemelerin Ar-Ge çalışmalarının da gerçekleştirileceği GMP standartlarında bir laboratuvarın enstitü bünyesinde çok yakında hizmete gireceğini bildiren Elçin, laboratuvarlarında ileri teknolojik buluşların sayılarının hızla artmasını planladıklarını bildirdi.
Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü araştırmacılarının çeşitli rejeneratif tıp uygulamalarına yönelik patent başvurusunu yaptıkları buluşları, İstanbul Fuar Merkezi'nde devam eden İnovasyon Türkiye Fuarı'nda sergilenmeye başladı.