Büyük fedakarlık hayata tutundurdu

Dünyada 12 kişide görülen bir hastalıktan böbreklerini kaybeden 7 yaşındaki Dide için anne midesinin yüzde 95’ini aldırdı, baba genel müdürlüğü bıraktı. Fedakârlık meyvesini verdi, küçük Dide kurtuldu.

İzmir’de bir fabrikada genel müdür olarak çalışan mühendis baba Oytun Pınar ile eşi Şebnem Pınar’ın mutluluğu, Dide adını verdikleri kızlarının dünyaya gelmesiyle katlandı.

Bugün Gazetesi'nden Şeyma Burcu İkiz'in haberine göre; her şey normal gidiyordu, ta ki Dide 3 yaşına gelinceye kadar. Bir gün aniden vücudu şişmeye başlayan Dide’yi hastaneye götürünce acı haberi öğrendiler. Küçük kızın böbreklerinde idrarı süzmeye yarayan nefronlar çalışmıyordu. Anne Şebnem Pınar kızlarının raporunu ABD’deki hastanelere gönderdi.

GÜNDE 33 İLAÇ ALIYORDU

Raporları inceleyen doktorlar küçük kızın bu hastalıkla savaşan 12’nci kişi olduğunu öğrendi. Anne Şebnem Pınar o günleri şöyle anlattı: “Türkiye’de de bu hastalık 2 kişide varmış. Bunun üzerine birde kızımda kawasaki denilen kalp hastalığı çıktı. Dide günde 33 tane ilaç almaya başladı.”

ASPRİN BÖBREKLERİNİ BİTİRDİ

Baba Oytun Pınar şöyle devam etti: “Kızım ilaçları 10’ar 10’ar yutuyordu başka çocuklar bir tane asprini bile yutamazken. Bu arada doktorlar anneye “Dide’ye böbrek nakli gerek” dedi.

Şebnem Pınar, kızına böbrek vermek için harekete geçti.130 kilo olan Şebnem Pınar midesinin yüzde 95’ ini aldırdı.Böylece 46 kilo vermeyi başardı. Ameliyat masasına yatıp böbreğini kızına verdi. Küçük Dide annesinden aldığı böbrekle hayata yeniden tutundu.

Anne 46 kilo verdi

Şebnem Pınar, 46 kiloyu diyetle hemen veremeyeceği için ameliyat masasına yattığını söyledi. Pınar o günleri şöyle anlattı: “Tek çözüm mide ameliyatıydı. Böylece kızıma böbreğimi vermek için ameliyat masasına yatabilirdim.

Mide ameliyatından sonra tam 46 kilo verdim. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Opr. Dr. Cezmi Karaca’nın gerçekleştirdiği ameliyatla böbreğim kızım Dide’ye nakledildi. Artık hepimiz çok mutluyuz.”

Kızım için istifa ettim

Kızının hastalığından sonra neredeyse hemen her gününü hastanede geçiren mühendis baba Oytun Pınar, İzmir’de büyük bir firmada genel müdür olarak çalışıyordu ancak kızına yeteri kadar vakit ayıramadığı için işinden istifa etti.

Her an komaya girme riski bulunan kızıyla 4 zorlu yıl geçiren baba Oytun Pınar, bir günden bir güne “neden biz” sorusunu sormadığını anlatarak, “Herkesin testi var. Bize de bu çıktı. Birçok sıkıntıya rağmen iyiyi görmeyi öğrendik” dedi.