Doktor randevuları artık tek adreste

Hastalara 7 gün 24 saat ücretsiz olarak doktorlara erişme kolaylığı sağlayan Doktorburada.com hizmete başladı.

Dijital ekosistemin yeni aktörlerinden Doktorburada.com, online sağlık alanında yakaladığı bir boşluğu değerlendirme öngörüsüyle yola çıktı. Doğukan Dudaroğlu ve Pelin Anlı Bedirhanoğlu’nun ortak girişimiyle kurulan Doktorburada.com, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı, özel doktor randevularını tek çatı altında toplayarak yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Bilindiği üzere MHRS sistemi devlet hastane ve doktorlarıyla online randevuyu başarılı bir şekilde düzenliyor. Özel doktorlara erişimde ise sıkıntılar yaşanıyor; hastanın şikayeti doğrultusunda en doğru uzman hekimi bulması; bulduğunda ise telefon trafiği yüzünden ona ulaşması ya da aldığı randevuyu iptal etmesi zaman alıyor. İşte bu tabloda zamandan tasarruf sağlayarak, hastanın dilediği lokasyondaki ve uzmanlık alanlarındaki doktorlara erişmesi fikrini geliştiren iki genç girişimci; Amerika ve Avrupa’daki örnek yazılım ve uygulamaları da inceleyerek Türkiye’nin sosyal yapısına en uygun modeli yaratarak hayata geçirdi.

Doğukan Dudaroğlu ve Pelin Anlı Bedirhanoğlu; ‘’Doktorburada.com sayesinde hastalar, diledikleri zamanda ve lokasyonda diledikleri hekime bir tıkla kolaylıkla ulaşırken;  hekimlerin erişilebilirlikleri artırılmış olacak, kayıp randevular dünya standartlarında minimize edilecek’’ sözleriyle girişimlerinin hedefini özetledi.

www.doktorburada.com özel muayenehanelerde veya kliniklerde telefon trafiği yaşamadan randevu alınabilmesini sağlıyor, hasta yorumları ve doktor özgeçmiş bilgileri sayesinde en uygun uzman doktoru bulma fırsatı sunuyor.

Doktorburada.com’da özel hastane hekimlerine de ulaşılabiliyor. Hastanelerin farklı lokasyonlarda sunulan sağlık hizmetleri aynı anda görülebilirken, farklı noktalardan bu hizmetlere erişilebiliyor.

Doktorburada.com’u nasıl kullanacaksınız?

Online randevu hizmetinden yararlanmak için Doktorburada.com’a üye olmak yeterli. Ücretsiz olarak doktorları lokasyonlarına, uzmanlık alanlarına ve anlaşmalı sigorta kuruluşlarına göre arayabiliyor; doktorların profil sayfalarını görüntüleyerek size en uygun randevuyu bir tıkla alabiliyorsunuz.

Doktorburada.com üyesi doktorlar ise kullanıcı adı ve şifre ile internet olan herhangi bir yerden, cep telefonlarından, tabletlerinden veya bilgisayarlarından Doktorburada.com hesabına girebiliyor. Kendi randevu programlarını buradan görüntüleyebiliyor; diyelim kongre veya ameliyata gitmesi gerekti, randevularını bir tıkla iptal edebiliyor, bildirimleri Doktorburada.com yapıyor. Mesleki aktiviteleri çerçevesinde profil sayfalarını güncelleyerek hastalarına bilgilendirme yapabiliyor. Doktorburada.com’un doktorlara sunduğu en önemli avantajlardan biri de sistem üzerine düşen randevuların bildirimlerini anında SMS veya e-posta yoluyla almak. Randevu sonrası hastaların bıraktığı yorumları incelemek de mümkün.