MHRS hastane randevu işlemi - MHRS randevu alma

Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani kısaca MHRS randevu alma hattı Alo 182 nedir? MHRS ile randevu nasıl alınır? İnternet üzerinden hastane randevusu nasıl alınır? MHRS üzerinden randevu nasıl iptal edilir? İşte MHRS hakkında bilmeniz gerekenler...

MHRS, Devlet Hastanesi randevu alma hattı Alo 182 nedir? Sağlık Bakanlığı Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesini yürürlüğe koydu ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirdi.


Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani kısaca MHRS. MHRS sistemine kolayca üye olabilir, MHRS hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. İşte haberin detayları...

MHRS hastane randevu sistemi ile doktorunuzu kendiniz seçebilirsiniz. Peki MHRS hastane randevu sistemi ile randevu nasıl alınır? sağlık bakanlığı’nın vatandaşlara sunduğu büyük yenilik olan ve birçok ayrıcalık sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi sayesinde artık sıra bekleme derdi ortadan kalktı. İşte MHRS hastane randevu sistemi giriş işlemleri...

MHRS MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS); vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi(MHRS)’ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

MHRS İLE RANDEVU ALINMA YOLLARI

Alo182 Aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.

Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.

Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

İNTERNET ÜZERİNDEN

*www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.

*Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.

*Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.

*Hesap açıldıktan sonra “Randevu Al” butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.

*İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

MOBİL CİHAZ KULLANARAK

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için “MHRS Mobil” uygulaması vardır. “MHRS Mobil” cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS ile aldığının randevular için önemli not: Aldığınız randevular için Hastanede sigorta ve kayıt işlemleriniz yapılacağından yeterli bir süre önce, örneğin 25-30 dakika kadar önceden hastanede bulunmanız gerekir.

RANDEVU İPTAL ETME

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki “İPTAL ET” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS MOBİL UYGULAMASI

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için “MHRS Mobil” uygulaması vardır. “MHRS Mobil” cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS ÜCRETLENDİRMESİ

Alo182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK’ ya göre Türkiye’ de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. GSM firmaları da BTK’ nın belirlediği bu üst sınırı geçemez.

Ayrıca vatandaşlarımız sözleşme veya paketlerinde geçerli olan bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler.

Sağlık Bakanlığı’ nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.