Sağlık raporu almak ücreti ne kadar?
İş için sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu ücreti her yerde aynı mı, farklılık gösteriyor mu? ağlık raporunu nereden ve nasıl alacağını bilmeyen vatandaşlarımı ise ordan oraya koşturmak zorunda kalıyor.
Aile hekimliklerinden ücretsiz olarak alınan sağlık raporları, Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan sağlık birimlerinden 50 ile 100 TL arasında değişen ücret karşılığı alınabilmektedir. Detaylar memurhaber.com'da.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre 1 Ocak 2013 yılından itibaren işe girişlerde İşe girişlerde alınması zorunlu olan sağlık raporları, yetkilendirilmiş sağlık birimlerinden ücreti karşılığında alınabiliyor. Daha önce aile hekiminden ücretsiz olarak alabildiğimiz sağlık raporu, yapılan düzenleme ile birlikte 50 TL ile 100 TL arasında değişen bir ücret ödenerek alınabilmekte.
EHLİYET ALIRKEN SAĞLIK RAPORU ALMAK
İşe girişte, ehliyet alırken veya benzeri bir durumda istenen sağlık raporlarının, işyeri hekimlerinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne bağlı sağlık güvenlik birimleri ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan sağlık birimlerinden alınabileceği açıklanmıştı.
SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?
İşe giriş için sağlık raporu almak isteyenler; Ya Ziraat Bankası’ndan Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye hesabı adına 50 TL yatırarak dekont ile muayene olabilecek. Ya da yetkili sağlık kuruluşlarında gişeye muayene ücretini yatırarak bu raporu alabilecek. İki türlü de para ödemeniz gerekiyor. Ayrıca Aile hekiminizden de sağlık raporunuzu ücretini ödemek koşuluyla alabilirsiniz. Aile Hekiminiz gerekli gördüğü taktirde sizi farklı poliklimiklere yönlendirerek uygundur imzası almanızı isteyebilir. Özel Hastaneler Sağlık Raporu Veriyor mu? Evet, sizden istenen sağlık raporunu Özel Hastane veya Özel Poliklinik'lerden de alabilirsiniz. Yine ücretini ödemek koşuluyla. Yalnız SSK anlaşmanız varsa yani sigortalıysanız özel hastalerde sağlık raporu ücreti 20-25 TL arasında değişmektedir.