BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
GÜNCEL

Ankara patlaması için Erdoğan Obama'yla görüşecek!

Ankara patlaması son durumuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, bugün saat 17.00'de ABD Başkanı Barack Obama'yla görüşeceğini duyurdu.

ANKARA saldırısında aktif rol oynayan 3 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17.00'de ABD Başkanı Barack Obama'yla görüşeceğini belirtti.

Erdoğan, İstanbul'da Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN İLE OBAMA GÖRÜŞECEKLER

ABD Dışişleri Sözüsü John Kirby'nin açıklamalarını 'muhatap' almadığını söyleyen Erdoğan, Barack Obama ile görüşeceğini açıkladı.

Erdoğan, "Saat 17.00'de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğim" bilgisini paylaştı. 

Erdoğan şöyle devam etti:

"Suriye'de sınırda koridor oluşturma gayretinin içindeler, biz koridor oluşturmayacağız. Biz sınırlarımızda gayri meşru bir oluşumun tribünden izleyen olmayacağız."



Erdoğan, Ankara saldırısında 'YPG'ye destek sürecektir' diyen ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby'i 'muhatap' almadığını söyledi. Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"HALKA SÖKÜLMEYE BAŞLADI"

"Halka sökülmeye başladı. Canlı bomba durumunda olan kişi, 2 de bunun yardımcısı konumunda olanlar var. 14 olan gözaltı sayısı artabilir. Aktif rol oynayan 3 isim var. Tereddütümüz yok faili YPG’dir. Her ne kadar üstlenmeseler de faili YPG ve PYD’dir. Batının anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Bizim yanımızdasındasındır, PKK’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun da YPG ve PYD’yi niye terör örgütü olarak ilan etmiyorsun.

AYDINLARIN YPG BİLDİRİSİ

Erdoğan, 200 kadar aydının YPG'ye destek için imza attığı bildiriyi de sert ifadelerle eleştirdi. 

Erdoğan, "Bunların yanında yer alan aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı yine. Nasıl aydınsa bunlar. Bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydın falan bunlarla uzaktan yakından alakası yok. Yani birkaç kitabı olan veyahut herhangi bir yerden bir profesörlük unvanı almış olan aydındır diye bir şey yok

Ben milletimin yanındayım, milletimle beraberim ve bütün teslimiyetim, milletimin geleceğine yöneliktir ama bunların milletle ilgili bir derdi yok. Ekranları başında bizi izleyen milletime şunu söylüyorum, şunu özellikle seslendiriyorum, bakın bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili bir taşı yoktur. Onlar, 'biz şu kadar, bu kadar öğrenci yetiştirdik...' İşte bu yetiştirdikleriniz zaten bütün bunları yapıyor" dedi.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR