BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
KPSS

AÖF ikinci üniversite kayıtları için online sistem kolaylığı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) "İkinci Üniversite" kapsamında kayıtlar devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) "İkinci Üniversite" kapsamında kayıtlar devam ediyor. Yaşamboyu öğrenme anlamında yeni öğrenme deneyimleri kazanmak isteyenler için önemli fırsatlar sunan ikinci üniversite kayıtları, 9 Eylül 2015 Çarşamba günü itibariyle başlarken 22 Eylül 2015 tarihinde sona erecek.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, "İkinci Üniversite"nin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin önemli bir bileşeni olduğunu vurguladı. Okur, "İkinci Üniversite'nin en önemli özelliğini herhangi bir sınava girmeye gerek olmaması. Bu anlamda kaçırılmayacak bir fırsat sunuyoruz. Bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler hemen başvuru yapabilirler" dedi.

FOTOĞRAFÇILIK'TAN FELSEFEYE'YE

Yrd. Doç. Dr. Okur, ikinci üÜniversite kapsamında öğrencilerin birçok bölüme kayıt yaptırma imkanının olduğuna da dikkat çekerek, "Gerek önlisans gerekse lisans düzeyinde Fotoğrafçılık'tan Felsefeye'ye çok çeşitli programlarımız öğrencilerimizi bekliyor. Öğrenme deneyimi kazanmak isteyen herkes programlarımıza başvurabilir. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde toplam 30 ön lisans, 11 lisans programımız var. Kayıt tarihleri içerisinde bu programların herhangi birini seçip ikinci üniversite ile tekrar üniversiteli olabilirler. Bayramdan önce yeni bir üniversiteniz olsun" diye konuştu.

"İKİNCİ ÜNİVERSİTEDE YENİ ONLİNE KAYIT SİSTEMİ"

2015-2016 öğretim yılında hayata geçen online kayıt sistemi hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, şöyle devam etti:

"Yeni online kayıt sistemimiz ikinci üniversite kapsamında üç aşamadan oluşuyor. İlk olarak kayıt yaptırmak isteyenler "http://kayit.anadolu.edu.tr" adresinde İkinci Üniversite kayıt grubunu seçerek T.C. kimlik numaralarını giriyorlar. Bilgiler, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden otomatik olarak alınıyor. Başvuru yapanların mezun ya da yükseköğretimde öğrenci olup olmadıkları YÖKSİS veri tabanından otomatik olarak alınıyor. İkinci aşamada, başvuru sahipleri, adres bilgilerini girerek AÖF sınavları için merkez tercihlerini yapıyorlar. İkinci Üniversite de hangi bölümü okumak istediklerine bu aşamada karar veriyorlar. Üçüncü ve son aşamada ise, öğretim gideri tutarlarını kredi kartıyla online olarak ödeyerek kayıt işlemini tamamlayabiliyorlar. Tüm başvuru sahiplerine bu süre sonunda, tüm bu kayıt sürecini özetleyen ve verdikleri bilgileri kontrol edebilecekleri internet başvuru belgesi veriliyor. Bu belge ve istenen evraklar ile büroya giderek kaydını onaylatabilir ve hemen bürolarımızdan kitaplarını alabilirler. Öğrencilerimiz çok hızlı bir şekilde ikinci üniversite kayıt süreçlerini tamamlayabiliyorlar."

SINAVA GİRMEDEN ÜNİVERSİTELİ OLMAK İÇİN GEÇ KALMAYIN

Okur, "Yeni kayıt sistemi ile çok hızlı başvuru yapılabiliyor" diyerek, şöyle konuştu:

"Özellikle kredi kartı ile ödeme konusunda sağlamış olduğumuz imkan çok önemli. Öğrencilerimizi kayıtlar için son güne kalmamaları konusunda tekrar uyarıyoruz. Bu sene Kurban Bayramı öncesine denk gelen (22 Eylül) günler İkinci Üniversite için son kayıt tarihleri, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden bir an önce kayıtlarını yapsınlar. Dolayısıyla bayram haftasına gelmeden kayıtlarını tamamlasınlar. Online kayıt ve kredi kartı ile işlemlerini hemen yapıp büroya gitsinler ve kitaplarını alsınlar. Böylece son gün sıkıntısı yaşamasınlar. Yeni dönemin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR