BIST 10.067
DOLAR 34,13
EURO 38,05
ALTIN 2.887,88
SAĞLIK

Aşiret hastane bastı doktorları darp etti!

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde yakınlarını kaybeden öfkeli kalabalık doktorlara ve hastalara saldırdı...

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde 28 Kasım günü akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Hastanede tedavi gören 48 yaşındaki Ü.T.’nin vefat etmesi üzerine, hasta yakınları hastaneyi birbirine kattı. Ölüm haberini alan aşiret üyeleri öfkelerini, doktor hasta demeden önlerine
Geçirdiği kalp krizi sonrasında hastanede tedavi gören M.P o akşam yaşanan dehşeti İNTERNETHABER.COM'a anlattı.

"Vefat eden hasta yanımdaki yatakta yatıyordu doktorların uzun süre müdahalesinin ardından hasta hayatını kaybetti. Doktor bu acı haberi yakınlarına vermek için gitmesinin ardından bir kaç dakika geçmedi ki büyük bir gürültü koptu.

Bir anda ne olduğu anlamadan yoğun bakım ünitesinin camları kırıldı. Hemşireler o an kaçmaya başladı. Saldırganlardan bir kaçı bana "sen doktorsun, rol yapma" diyerek üzerimdeki kabloları söktüler.

KADIN HASTALAR ÇIRIPÇIPLAK KALDI

Tedavi gören diğer kadın hastaların üzerlerindeki çarşaflar çekildi hastalar çıplak kaldı. Polis müdahalesine kadar yoğun bakım kullanılamaz bir hale geldi."


Son zamanlarda sıkça duyduğumuz hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulamalarının en son örneği İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde yaşandı.

28 Kasım 2012 saat 16:00 civarında Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatırılan hasta Ü.T. yaklaşık 4 saatlik tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Kalbi duran hasta doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtulamadı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen hastanın ölüm haberini alan yakınları sağa sola bilinçsizce saldırarak hastane görevlilerini tartakladılar. Bir anda kalabalıklaşan hasta yakınları hastane çalışanların dışında yoğum bakımda tedavi gören hastalara da zarar verdi.

YOĞUN BAKIMDAKİ KRİTİK HASTALARA SALDIRDILAR

Onlarca hasta yakını ellerinde yangın tüpleri ile yoğun bakım ünitesini ve odaları yerle bir ettiler. Hemşireler ve hastane görevlileri canlarını zor kurtarırken hasta yakınları öfkelerini hastalardan çıkardı.

Kalp krizinin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden 52 yaşındaki M.P saldırganların şiddetine maruz kaldı.

-'Sen doktorsun, rol yapıyorsun' diyerek suçlanan M.P'nin kolundaki serumlar sökülerek darp edildi.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, yoğun bakımdaki yaşlı ve kadın hastalarda bu şekilde sözlü taciz edilerek tartaklandılar.

Olay yerine girilmesine izin verilmeyen hasta yakınları korku ve telaş içinde hastalarından iyi haber almayı beklediler.

HASTANE KULLANILAMAZ HALDE

Olayların başlamasının ardından olay yerine gelen kolluk kuvvetleri yetersiz kalınca takviye güçler istendi. Ama takviye güçler gelene kadar saldırganlar yoğum bakım ünitesini ve bazı servisleri kullanılamaz hale getirdiler.

Takviye güçler gelene kadar vefat eden hasta yakınları cenazelerini de alarak ambulansla İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’ne gittiler. Bu esnada 5. serviste yatan hastanın kardeşi hasta M.T.’de hastaneye bir bilgi vermeden hastaneden ayrıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR