BIST 9.907
DOLAR 34,12
EURO 38,28
ALTIN 2.920,13
ÖĞRETMEN

Asya'nın garip sınav totemleri

Sınav zamanı stresini çoğumuz biliriz. Özellikle de anne babaların çocuklarının başarılı olmasına çok büyük önem verdiği Doğu Asya ülkelerinde öğrencilerin işi daha da zor.

Asya'nın garip sınav totemleri

Sınav zamanı stresini çoğumuz biliriz. Özellikle de anne babaların çocuklarının başarılı olmasına çok büyük önem verdiği Doğu Asya ülkelerinde öğrencilerin işi daha da zor. BBC Türkçe'de yer alan haber Doğu Asya'da yaşayan öğrencilerin garip totemlerini gözler önüne seriyor.

Asya'nın garip sınav totemleri

KitKat Japoncada "kazanma garantisi" kelimesine çok benziyor ve yıllar içinde KitKat çikolata gofretleri sınavlarda uğur haline gelmiş.

Asya'nın garip sınav totemleri

Hong Konglu öğrenciler sınavlardan önce günde bir elma yiyor. Üniversite kantinlerinde sınav dönemlerinde mutlaka elma ve elmalı yiyecekler satılıyor. Çincede elma "ping guo" diye telaffuz ediliyor. Bu aynı zamanda "güvenli" anlamına gelen bir kelime.

Asya'nın garip sınav totemleri

Sınav döneminin uykusuzluk, yorgunluk, kötü beslenme döngüsü içinde banyo yapmayı da ihmal edebilirsiniz. Fakat endişelenmeyin. Güney Kore'de saçınızı yıkarsanız bilgilerinizin de akıp gideceği inancı var.