BIST 9.550
DOLAR 34,53
EURO 36,14
ALTIN 2.999,55
İŞÇİ

Atanacak memurlara kritik uyarı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ataması yapılacak memurlara uyarıda bulunarak "Ben nasılsa memur oldum, şurada oturayım ve süremi doldurayım diye bir şey yok" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ataması yapılacak memurlara uyarıda bulunarak, "Ben nasılsa memur oldum, şurada oturayım ve süremi doldurayım diye bir şey yok. İşleri yarına ertelemeyeceksiniz. Vatandaşa 'bugün git yarın gel' demeyeceksiniz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2013/2 B grubu kadroları 1 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavı kazananların atama yerlerinin tespitine ilişkin Bakanlıkta gerçekleştirilen kura çekimine katıldı. Yazıcı, yaptığı konuşmada, ataması yapılacakların çok önemli bir bakanlıkta göreve başlayacağını belirterek, "O önemin altını çizmek istiyorum. Türkiye'nin her alanıyla bağlantılı bir Bakanlık. 9 tane genel müdürlük var, bütün gümrük işlemleri bakanlık elemanları tarafından gerçekleştiriliyor" dedi.

Yazıcı, iç gümrüklerle birlikte 155 tane gümrük müdürlüğünün olduğunu ifade etti. Ülkelerin gücünün ekonomik performansıyla ölçüldüğüne dikkati çeken Yazıcı, kaçakçılıkla mücadeledeki çalışmaların önemli kısmını Bakanlığın gerçekleştirdiğini dile getirdi. Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi veren Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 76 milyon için görev yapan bir Bakanlık olduğunu söyledi. Yazıcı, "Siz, burada göreve başlamakla yeni bir hayata, yeni bir okula başlıyorsunuz. Mevzuatı çok olan bir Bakanlık. Hayat çok dinamik. Ürün çeşitliliği baş döndürücü bir hızla değişiyor. Modeller de değişiyor, özellikle bilişim teknolojilerinde. Bunların avantajı ve dezavantajı var. Dünya Ticaret Örgütü'nün koyduğu kurallar var. Türkiye, AB ile gümrükler açısında entegre olmuş durumda" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bakanlığın gümrük hizmetleri açısından en önemli işlevi kapılarda beklemeden sevkiyatlar yapmak. Maliyetlere yeni maliyetler getirilmeden hızlı ve tempolu gerçekleştirmek. Onun için gözünüz keskin olacak ve doğru ile yanlışı kişilerin hareketiyle tespit etmek durumunda olacaksınız. Bir açıdan da kaçağı her türlü önleyeceksiniz. Kayıt dışılık ekonominin en temel sorunlarındandır. Kayıt dışılık apaçık bir haksızlık. Haksızlığa fırsat vermeyeceksiniz."

"Ben nasılsa memur oldum, şurada oturayım ve süremi doldurdum diye bir şey yok" diyen Yazıcı, işlerin yarına ertelenmemesi ve zamanında yapılması gerektiğine işaret etti. Yazıcı, ataması yapılacak memurların vatandaşa 'bugün git yarın gel' dememesi gerektiğini vurguladı.

"BAKANLIKTA HALİHAZIRDA 14 BİN 578 KİŞİ GÖREV YAPIYOR"

Bakanlıkta halihazırda 14 bin 578 kişinin görev yaptığını belirten Yazıcı, "Bunlardan 2 bin 213'ü merkez birimlerinde, 10 bin 794'ü taşra teşkilatı gümrük birimlerinde, 957'si taşra teşkilatı ticaret birimlerinde, 612'si döner sermaye birimlerinde, 2'si yurtdışı teşkilatlarında çalışmakta olup, 5 bin 436 kadro boş bulunuyordu. 2013 yılı Haziran ayında yapılan kura çekimleri sonucunda bin 589 personelin Bakanlığa katılımı sağlandı" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçekleştirilen kura çekiminde taşra teşkilatına 159 avukat (taşra), 23 ambar memuru, 57 bilgisayar işletmeni, 12 kimyager, 82 memur (adalet bölümü) 58 memur (döner sermaye), 91 memur (lisans), 63 memur (önlisans), 7 satış memuru, 2 veznedar olmak üzere toplam 554 adayın atamalarına ilişkin olarak görev yerleri belirlendi. Özür grubu ile merkez teşkilatına atanacak 85 aday ile birlikte toplam 639 adayın ataması gerçekleşti. Bunlarla birlikte Bakanlıkta görev yapan sayısı 15 bin 217'ye ulaştı."

Bakan Yazıcı, konuşması sonrası bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura çekimi için butona bastı. Ataması gerçekleşen memurlar, yakınlarıyla birlikte duygusal anlar yaşadı. Bakan Yazıcı, kurada adı geçenlerle zaman zaman sohbet ederek, mezun oldukları okul ve meslekleri hakkında bilgi aldı.

Ataması yapılan bir memur ve ailesi, yıllardır bu atamayı beklediklerini ve çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR