BIST 9.616
DOLAR 34,64
EURO 36,52
ALTIN 2.931,39
ÖĞRETMEN

Atanamayan öğretmenler Meclis'te!

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin atanamayan öğretmenlerle ilgili verdiği Meclis araştırması önergesini görüştü.

MEMURLAR- Önerge üzerinde konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, öğretmen olmayı hak eden, ancak atanmayan yüzbinlerce gencin mağdur edildiğini belirterek, öğretmen atamalarının Maliye Bakanlığı'nın lütfuna göre değil, ihtiyaçlara ve OECD normlarına göre yapılması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı rakamlarına göre 130 bin civarında öğretmen ihtiyacı olduğunu dile getiren Dora, öğretmen fazlasının üniversitelerde planlamasız kontenjan ayrılmasından kaynaklandığının altını çizdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da atanamayan öğretmenlerin, eğitim sisteminin en önemli sorunu olduğunu ifade ederek, 300 bini aşkın atanamayan öğretmen bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, iktidara gelmeden önce mitinglerde atama sözü verdiğini anlatan Havutça, AK Parti iktidarında eğitim fakültelerinin sayısı ile işsiz öğretmen sayısının arttığını vurguladı.

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu ise "Atanamayan öğretmenler sorun değildir, bunu sorun haline getiren AKP iktidarıdır" dedi.

Hükümetin getirdiği dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanun tasarısıyla 60 bin öğretmenin daha işsiz kalacağını savunan Topcu, "Atanamayan öğretmenler sorunu kartopu halinde daha büyük sorun olarak karşımıza çıkabilecektir" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ise 745 bin 871 öğretmenin 396 bin 761'inin AK Parti iktidarında atandığını belirtti.

Dünyanın 1930'lardaki ekonomik buhrandan sora en büyük krizi 2008'de gördüğüne işaret eden Muş, "Birçok ülke kamu personelinde azaltmaya giderken, biz 2008 ve 2009 yıllarında atama yaptık" dedi.

Muş, bütçeden aslan payını son yıllarda eğitimin aldığının altını çizerek, "Eğitimin büyümede, sosyal gelişmede ne kadar önemli yere sahip olduğunun farkındayız. İmkanlar ne kadar iyi olursa o kadar kaliteli eğitim verilecektir" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR