BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,96
ALTIN 2.882,60
GÜNCEL

Bakanlık, şehri bol keseden mi dağıtıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden imar izni alamayanlara, kolaylıkla imar izni veriyor. Bakanlık, Kartal’da bulunan ve sahiplerinin isteğinden daha fazla inşaat yapma hakkı getiren yeni planları onayladı.

MEMURLAR- Kartal Halitpaşa Caddesi ile Şehit Hakan Kurban caddelerinin kesiştiği noktada bulunan, 23.526 metrekare büyüklüğündeki arazi ile ilgili yeni planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı. 2505 ada 2-3-7-14-15-16-17-18-19 ve 20 nolu parsellerle ilgili olarak sahipleri daha önce 3 kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmuş ancak istedikleri imar iznini alamamışlardı.

BELEDİYE KABUL ETMEMİŞTİ

Arazi sahipleri, uygulamadaki planlara göre arazilerinin ancak yüzde 33’üne inşaat yapma hakkının tanındığını, geriye kalan kısmının temel eğitim alanı olarak ayrıldığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi. Ayrıca arsa sahipleri belediyeye, arazilerinin yüzde 43’üne inşaat yapma hakkı tanınması karşılığında, daha büyük kısmı temel eğitim alanı olarak bedelsiz olarak kamuya terk edeceklerini de önermişlerdi. Büyükşehir Belediyesi, kamu yararı açısından son derece olumlu görünen bu öneriyi kabul etmemişti.

YÜKSEKLİK SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 6 Ağustos 2013 tarihinde askıya çıkan yeni planlara göre söz konusu araziye, sahiplerinin belediyeye yaptığı öneriden daha fazla imar izni verildi.

Bakanlığın onayladığı planlara göre arazinin büyük kısmı TTK’ya (Tercihli ticaret ve konut alanı) alınırken, eğitim alanı, uygulamadaki planlara göre oldukça küçültüldü. Arazi üzerindeki park lejantını da iptal eden bakanlık, inşaat yüksekliğini de serbest bıraktı. Ayrıca Bakanlığın “Temel Eğitim Alanı” lejantını “Eğitim Tesisleri Alanı”na çevirmesi de dikkat çekici.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR