BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,25
ALTIN 2.921,36
GÜNCEL

Banka kredi notunu yükseltmenin yolları

Banka kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? Formül haberimizde...

Banka kredi notunu yükseltmenin yolları

Ev, otomobil kiralarken, hatta cep telefonu bile alırken hayatınızın her alanında kredi notu karşınıza çıkabilir. Bu yüzden notunuzun yüksek olması ve korunması, düşükse de yükseltilmesi önemlidir. Kredi notunun ne olduğu konusunda fikir sahibi olmalı ve finansal hayatınızı buna uygun düzenlemelisiniz. Anlık ihtiyaçlarınızın çıkması karşısında bu notun yüksek olması, hizmetlerden hızlı yararlanmanızı sağlar. Çünkü kredi notu sizin bir finans karnenizdir. O zaman düşük olan kredi notunun yükseltilmesi için neler yapılması gerekiyormuş, gelin hep birlikte inceleyelim;

Banka kredi notunu yükseltmenin yolları

Bankalara çeşitli borçlarınız olabilir. Eğer bunları ödeme zorluğu çekiyorsanız, mutlaka düzenleyin. Gelir ve gider hesabınızın planlamasını yapın ve buna göre borçlarınızı yapılandırın. Kredi ya da kredi kartı borcunuz vardır ve bunların ödemelerini düzenli yapamıyorsunuzdur. Bu durum kredi notunuza doğrudan etki eder ve düşmesine neden olur. Bu yüzden borçlarınızı ödeyebileceğiniz şekilde bankalarla birlikte planlamalısınız. Böylelikle ödemelerinizi plana bağlı kalarak düzenli yaparsanız, kredi notunuzun düzelmesini ve yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Banka kredi notunu yükseltmenin yolları

Bankada bulunan kredi notunuz yaptığınız ödemelerinizle birebir ilgilidir. Aylık borçlarınızı tam ödemeniz önemlidir. Bunun yanında son ödeme tarihini geçirmemeniz ve günü gününe ödeme yapmanız da gereklidir. Son ödeme tarihini geçirdiğiniz her borcunuz için gecikmeye girersiniz ve doğrudan kredi notunuzun düşmesine sebep olursunuz. Ama borçlarınızın tamamını düzenli ve gününde öderseniz, kredi notunuz kötüyse bile 6 ay içerisinde yükselecektir. Çünkü bankalar son 6 aylık dönem için düzenli ödeme durumuna bakarlar.

Banka kredi notunu yükseltmenin yolları

Bankalarda atıl bulunan, kullanılmayan hesaplar da kredi notunuzu etkiler. Çünkü düzenli kullanmadığınız banka dışında bulunan atıl hesaplarda herhangi bir işlem bulunmaz. O banka da raporlarını bu yönde yapar.