BIST 10.100
DOLAR 34,14
EURO 38,01
ALTIN 2.891,33
GÜNCEL

Başörtülü avukatı red eden hakim HSYK'ya şikayet edildi

Türbanlı avukatı duruşmaya almayan İstanbul 21. Asliye Ticaret Mahkemesi Hâkimi Adnan Yılmaz, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet edildi.

Danıştay’ın avukatlara getirdiği başörtüsü özgürlüğüne rağmen karara direnerek hukuku çiğneyen hâkimlerle ilgili ilk şikâyet yapıldı.

Başörtüsüyle duruşmaya giren Fadime D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan İstanbul 21. Asliye Ticaret Mahkemesi Hâkimi Adnan Yılmaz, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet edildi. Fadime D.’nin avukatı Bilal Çalışır tarafından Kurul’a sunulan dilekçede, kadın avukatın duruşmada alenen tahkir edildiği kaydedildi. Hâkimin mevzuatta suç olduğu yönünde bir hüküm olmamasına rağmen başörtülü avukat hakkında suç duyurusunda bulunarak TCK’nın 271. maddesi kapsamında suç uydurduğu vurgulandı. Hâkimin, görev sınırlarını aşarak ideolojik, önyargılı ve kasıtlı bir şekilde hareket ettiğine işaret edildi. Adnan Yılmaz hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘ayrımcılık’, ‘çalışma hürriyetini engelleme’ gibi suçlardan işlem yapılması talep edildi. HSYK dışında savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden avukat Bilal Çoban, suç duyurusunun da savcılık tarafından HSYK’ya iletileceğini dile getirdi. Çoban, “Danıştay 8. Dairesi’nin açık kararı var. Müvekkilimin buna dayanarak duruşmaya girdi. Hâkimler, Danıştay kararına uymak zorunda. Biz şikâyetimizi hem HSYK hem de savcılığa yaptık. HSYK inceledikten sonra ilgili savcılığa gereğinin yapılması için göndermesi gerekiyor.” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR