BIST 9.742
DOLAR 34,19
EURO 38,20
ALTIN 2.929,01
GÜNCEL

Bu 10'luyla iş yerinde zaman kazanın!

Siz de işyerinde zamanınızı daha iyi kullanmak ve işyerinde geçen zamanın her dakikası değerli kılmak ister misiniz? Öyleyse bu önerileri dikkatli okuyun...

Bu 10'luyla iş yerinde zaman kazanın!

Zaman yönetimi sadece işinizle ilgili değil. Rahatlamanız ve pillerinizi şarj etmeniz için de biraz dinlenme süresi programlamanızı da kapsar. İşlerinizi tamamladığınızda kendinizi ödüllendirin. Örneğin, bir raporu okumayı bitirdiğinizde kahve molası verin ya da yeni bir ürünün lansmanı yapıldıktan sonra küçük bir tatil planlayın. Profesyonellerin zamanını nasıl planladığını takip edin ve onların iş pratiklerinden bazılarını kendinize örnek alın. İşlerinizi ertelemekten kaçının, dikkatinizi ve yeteneğinizi iyi organizasyonlara verin. Bu şekilde kariyerinizde itibar ve takdir kazanacaksınız.

Bu 10'luyla iş yerinde zaman kazanın!

Yaptığınız işin şirket için değerli olduğundan ve yeteneklerinizi en iyi şekilde kullandığınızdan emin olun. Bir kurulda bulunmak için gelen isteği ya da fazladan bir projeyi kabul etmemek için iyi sebepleriniz olabilir. Başarılı profesyonel iş insanları nasıl hayır deneceğini bilir. Kendinize "Bu iş kariyerimde ilerlememe yardım edecek mi?", "Bu göreve yeterli zaman ayırabilir miyim?" gibi sorular sorun.

Bu 10'luyla iş yerinde zaman kazanın!

Toplantıların gerçekten gerekli olup olmadığını belirleyin. Gerekliyse, bir ajanda hazırlayın ve toplantıya zamanında başlayıp zamanında bitirin. Eğer toplantıda sizin bulunmanızı gerektiren bir konu yoksa, patronunuzdan izin alıp işlerinizi bitirmeye odaklanın.