BIST 10.065
DOLAR 34,13
EURO 38,05
ALTIN 2.888,25
GÜNCEL

Bursa Barosu'ndan İstanbul Barosu'na destek

Yargıyı etkilemek suçlamasıyla yargılanan İstanbul Barosu yönetimine Bura avukatlarından destek geldi. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, bir grup avukatla yaptığı açıklamada İstanbu Barosu'na destek verdi.

Bursa Barosu üyesi bir grup avukat, cübbelerini giyerek adliye önünde basın açıklaması yaptı. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, avukatlara yönelik baskıların arttığını iddia ederek, "Savunma mesleği ekonomik, sosyal ve siyasal kuşatma altındadır. İstanbul Barosu yargıyı etkilemiş, zaten avukatın görevi yargıyı etkilemek değil mi?” dedi.

Öğlen saatlerinde Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup baro avukatı cübbelerini giyerek adliye merdivenlerinde sıralandı. Avukatlar adına açıklamayı yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, yargı bağımsızlığının yok edildiğini, ardından savunma mesleğine yönelik itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldığını öne sürdü. Özel görevli mahkemeler ve terör mahkemelerinin yargılamalarda avukatları hiçe saydığını anlatan Demiröz, “Avukatların savunma görevleri engelleniyor. En olmaz nedenlerle meslektaşlarımız aleyhine suç duyurusunda bulunuluyor. Soyut suç isnatları ile bürolar basılıyor ve meslektaşlarımız tutuklanıyor. Şu anda yaptıkları görevleri sebebiyle çok sayıda avukat tutukludur.” dedi.

Savunmaya yönelik son saldırıların İstanbul Barosu'na yapıldığını iddia eden Ekrem Demiröz, avukatların görevinin yargıyı etkileme olduğunu dile getirdi. Demiröz şunları kaydetti: “İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu 17 Mayıs 2013'te adil yargılamayı etkileme suçundan yargılanacaklar. İyi de bu suçun işlenebilmesi için ortalıklarda adil yargılama diye bir şeyin var olması gerekmez mi? Kaldı ki avukatın görevi zaten yargıyı etkilemek değil midir? Hakları savunmak ve hak edene verebilmek için bir avukatın yargıyı etkilemeye çalışmasından daha doğal ne olabilir? Ancak kitap yazarak halkı etkileme suçu üreten bu zihniyet, avukatlar için de yargıyı etkileme suçu üretmiştir. 17 Mayıs'ta İstanbul'da olacağız. Mahkemeleri ve yargıçları usul kurallarını uygulamaları için uyarmak, baroların asli görevidir. Gerçekte, savunma hakkını yok sayarak adil yargılamayı ortadan kaldıran mahkemenin bizzat kendisidir.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR