BIST 10.027
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.918,81
GÜNCEL

Cuma gününün önemi nedir?

Müslüman alemi için cuma mübarek günlerden biridir. Peki cuma gününün önemi nedir?

Cuma gününün önemi nedir?

Müslüman alemi için cuma mübarek günlerden biridir. Peki cuma gününün önemi nedir? Cuma gününün fazileti için Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor: "Cebrail (A.S.) bana geldi. Elinde bembeyaz bir ayna vardi."Bu Cum'adir. Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kildi" dedi. Ben ; "Bizim için onda ne var" diye sordum. Cebrail (A.S.) dedi ki; "Sizin için onda hayirli bir an vardir ki; kim o anda hayirli bir sey dilerse ALLAH Celle Celaluh diledigini mutlaka verir.

Cuma gününün önemi nedir?

"Cum'a Günü olunca yüceliklerden inerek Kürsi'sini sereflendirir ve oradakilere cemâlini gösterir de onlar da Onu görürler" dedi.

Cuma gününün önemi nedir?

Ebû Hüreyre (r.a)den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı.

Cuma gününün önemi nedir?

Evs İbni Evs (r.a)den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.