BIST 9.666
DOLAR 34,56
EURO 36,41
ALTIN 2.927,13
ÖĞRETMEN

Cumartesi pazar okula

Okulları inşaat halinde olduğu için Siyavuşpaşa Kız Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, başka bir okulda dersbaşı yaptı. Fakat ders günleri cumartesi-pazar. Öğretmenler de öğrenciler de şikâyetçi.

- Yaklaşık 2 bin öğrencisi olan İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi’nin depremde zarar gördüğü için önceki yıl yeniden yapılmasına karar verildi. İnşaatına başlanan okulun öğrencileri ilk yıl yakındaki Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na taşındı. Geçen yıl da Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitime devam ettiler. Ancak, bu yıl 1’inci sınıflara öğrenci kaydı fazla olunca lise son sınıf öğrencilerine yer bulunamadı. Haftada 3 gün staj yapmaları zorunlu olan 12’inci sınıf öğrencilerinin haftada 2 gün de okulda eğitim görmesi gerekiyordu. Bu öğrenciler için de sonunda çare bulundu. 400 son sınıf öğrencisi hafta sonu boş olan okulda eğitim görmeye başladı.

FORMALARLA DERS

Bu yıl pazartesi, salı derse gelmesi, çarşamba, perşembe, cuma günleri ise stajlarını yapması gereken öğrenciler bunun yerine cumartesi, pazar derse geliyor, diğer günler staj yapıyor. 15 Eylül’de Siyavuşpaşa Kız Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde okuyan 9, 10 ve 11’inci sınıflar, Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ders başı yaparken, 12’nci sınıflar okula 20 Eylül cumartesi günü ders başı yapabildi. 8.30 ile 13.30 arasında ders yapan öğrenciler öğrenciler okula formayla geliyor.

7 GÜN ÖĞRETMENLİK

Öğrenciler hafta sonu dershaneye gittiklerini ve mağdur olduklarını söylüyorlar. Veliler ise ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını anlatarak, “Yazın dershanelerle anlaştık, hafta içi okula gidecekleri için hafta sonu kuruna yazdırdık. Ama, okullar açılınca işlerimiz allak bullak oldu. Şimdi hafta içine yazdırdık. Yine değişirse perişan oluruz” diyor. Okulda 100 civarında öğretmen görev yapıyor. Öğretmenler de memur oldukları için karara itiraz edemediklerini ve zorlandıklarını belirtiyor. Haftanın 7 günü okulda olduklarını söyleyen öğretmenler, ”Yapacak bir şey yok. Ne yapabiliriz? Devlet memuruyuz. Birkaç ay idare edeceğiz” diyor.

‘2 AY İDARE EDİN’

Okul yetkileri ise velilere, “Kaymakamlık tarafından hafta sonu ders uygulamasının onaylandı. 2 ay böyle devam etmesi planlanıyor. İnşaatın bitmesini bekliyoruz. Bizler de bankamatik gibi 7 gün 24 saat buradayız. Öğrenmenler izinlerini hafta içi kullanmaya çalışıyor. Cumartesi, pazar dershanesi olan öğrenciler olabilir ama yapacak bir şey yok. Biz okuluz ve eğitimi devam ettirmeye çalışıyoruz” açıklamasını yapıyor.

İlk kez gördüm
Ayhan Demirel (Öğrenci Velisi): “Kızım haftada 3 gün staja gidiyor. Cumartesi ve pazar okula ve dershaneye gidecek. Buradan bir saat erken çıkacak ve dershaneye yetişmeye çalışacak. Yeni yapılan okul açılmazsa veliler olarak toplanıp Milli Eğitim Bakanlığı’na şikâyet edeceğiz. Böyle bir uygulamayı ilk kez gördüm.”

Hiçbir yerde yok
(İsminin açıklanmasını istemeyen veli): “Çocuklarımız bu yıl üniversite sınavına girecek. Dershaneye gitmeleri gerekiyor. Hafta içi dershaneye kayıt yaptırdım ama tadilatının ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Birçok uzmanla konuştuk hafta sonu okula gitmek gibi bir uygulamanın hiçbir yerde olmadığını söylediler.”
Ortada kaldık.

(İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci): “15 Eylül’de bu uygulamayı öğrendik. Herkesin dinlenme günü ama biz okula geliyoruz. Yılbaşına kadar böyle devam edecek deniliyor. Ortada kalmış gibiyiz. Dershanem ile konuştum ve yardımcı olacaklarını söylediler. Cumartesi, pazar okul formasıyla gelmek istemiyorum.”

Nasıl ders çalışacağız?

Fuday Nida Çifçi (Öğrenci): “Derslerimi nasıl çalışacağız? Sınava nasıl hazırlanacağız bilmiyoruz. Profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Hafta sonu antrenman var ama okula gelmek zorunda kaldım. Maçlarım var, gidemedim. Şaşkınım. Okul için futbol kulübünden izin alacağım.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR