BIST 10.043
DOLAR 34,14
EURO 38,21
ALTIN 2.915,93
ÖĞRETMEN

Daha iyi bir eğitim almak için bunları yapın!

Finlandiya, Kanada, Güney Kore gibi kaliteli eğitim sistemine sahip ülkelerin sırrı ne biliyor musunuz? 'The Center on International Education Benchmarking'in raporu bu sorunun peşine düşüyor.

Daha iyi bir eğitim almak için bunları yapın!

Hürriyet'te yer alan habere göre, Finlandiya, Kanada, Güney Kore gibi kaliteli eğitim sistemine sahip ülkelerin sırrı ne biliyor musunuz? 'The Center on International Education Benchmarking'in raporu bu sorunun peşine düşüyor. Eğitimde yüksek performans gösteren ülkeleri masaya yatıran organizasyonun hazırladığı rapor, eğitim başarısını artırmak isteyen ülkeler için önemli ipuçları da sunuyor. İşte 9 adımda iyi bir eğitim için yapılması gerekenler

Daha iyi bir eğitim almak için bunları yapın!

Okula sağlıklı bir şekilde başlayan çocukların öğrenmeye karşı daha meraklı ve hazır oldukları görülüyor. Çocuklarına erken yaştan itibaren destek veren ülkeler eğitimde daha başarılı. Birçok ülke doğum öncesi için ailelere yardımlar yapıyor. Böylece anne ve çocuk sağlığı destekleniyor. Ayrıca çalışan annenin mağdur olmaması için yüksek nitelikli anaokullarının sayısını artırıyorlar. Bunu yapmayan ülkeler gittikçe güçlenen ve büyüyen bir gelir eşitsizliğine sahip oldukları için birçok çocuk okula dezavantajlı olarak başlıyor. Bu durumun üstesinden gelmek ise, en iyi şartlar sağlansa bile çok zor oluyor.

Daha iyi bir eğitim almak için bunları yapın!

Eğitimde adından söz ettiren ülkeler, tüm öğrenciler için son derece gelişmiş, uyumlu ve talepkar bir öğretim sistemine sahip. Bu sistemler; performans standartlarını, müfredatlarını ve değerlendirme mekanizmalarını verimli şekilde bünyesinde topluyor. Eğitim konusunda lider olanlar, sistemlerini bu yönde kurduktan sonra kenara çekilmiyor, diğer lider ülkelerle kendi standartlarını sürekli kıyaslıyor.

Daha iyi bir eğitim almak için bunları yapın!

Eğitimde en iyi performansı gösteren ülkeler, kendi sistemlerini yaratmak için önemli bir karar vermeyi başardı. Eskiden sadece elit öğrencilerin sahip olduğu eğitim standartlarını, herkese sundular. Buralarda devlet politikasına yön verenler artık bir noktayı anladı: Dezavantajlı çocukların yüksek seviyede başarı yakalayabilmesi için, avantajlılara göre daha fazla kaynağa ulaşmaları gerekiyor. Bu ülkeler, dezavantajlı öğrenciler için daha çok öğretmenle çalışıyor. Bazıları en iyi öğretmelerine teşvik sağlayarak düşük gelirli ve göçmen ailelerin çocuklarına daha kaliteli eğitim vermenin yollarını arıyor.