BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,64
ALTIN 2.917,13
YAZARLAR

Dershanelerin kapatılması ve temcit pilavı!

Eğitim Bir Sendikası’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, üyelere yönelik hazırlık kursu 17 Kasım 2013 tarihinde saat 09:00’da tüm Türkiye’de sendikanın belirlenen 200 şubesinde başlayacak.

Ekrem Aytar
Ekrem Aytar[email protected]

Eğitim haberleri “Dershaneler” başlığı ile yine Türkiye’nin ilk gündem maddeleri arasında. Dershaneler konusu yıllardır “Temcit pilavı” gibi ısıtılıp ısıtılıp tekrar gündemimize taze haber olarak servis ediliyor. Maalesef bu konu şirazesi dağılmış tespih taneleri gibi. Bir türlü tarafları tekrar bir araya getirmek mümkün değil gibi duruyor. Pergelin ayakları da ister istemez gün gün birbirinden uzaklaşıyor. Temennimiz bu konunun çok daha fazla uzatılmadan bir an önce kamuoyunu memnun edecek bir şekilde çözümlenmesidir.

Bu gün asıl yazı konumuz başlıkta da görüldüğü gibi, MEB’in çalışanları arasında 29 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştireceği “Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü için Görevde Yükselme Sınavı” konusunda Eğitim Bir Sen’in üyelerine yönelik hazırlamış olduğu “Uzaktan Merkezi Eğitim ile Şube Müdürlüğü Sınavına Hazırlık Kursu” haberini paylaşmak.

MEB daha önce öğretmenlere uzaktan eğitim aracılığı ile değişik defalar seminerler düzenledi. Fakat Eğitim Bir-Sen’in üyelerine yönelik olarak düzenlediği uzaktan eğitim ise kendi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Eğitim-Bir Sen bu hazırlık kursu ile aynı kulvarda yol aldığı kurumlardan bir fark meydana getirerek, üyelerine en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyor. Doğru da yapıyor. Çünkü günümüz imkânları ile küçük gayretlerle büyük verim elde etmek artık çok daha kolay.

Eğitim Bir Sen yaptığı bu güzel uygulamalarla, sendikacılığın sadece ücret sendikacılığı olmadığını da ortaya koyuyor. Daha önce ve şimdiki sınavda üyelerine kendi bünyesinde hazırladığı hazırlık kitapları ulaştırarak sağladığı desteği; uzaktan hazırlık kursu eğitimi ile daha ilerilere taşımayı hedefliyor. Yapılan çalışmaların hedefe ulaşacağı da şimdiden çok rahatlıkla görülebiliyor.

Eğitim Bir Sendikası’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, üyelere yönelik hazırlık kursu 17 Kasım 2013 tarihinde saat 09:00’da tüm Türkiye’de sendikanın belirlenen 200 şubesinde başlayacak. Toplam 5 haftada sadece Pazar günleri verilecek hazırlık kursları sabah 09.00’da başlayacak; 1 saatlik öğle arasından sonra devam edecek ve saat 16.00’da bitmiş olacak. Hazırlık kursu, 15 Aralık 2013’te sona erecek ve 5 iş gününde, toplamda 30 saatte tamamlanacak.

Kurs merkezlerine uzak olup, canlı yayını takip etme imkânı bulunmayan ilçelerde ise, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcilikleri tarafından yapılacak organizasyonlarla a-senkron eğitim gerçekleştirilecek. Kurs merkezleri şifre ile bağlanarak aynı eğitimi tekrar izleme ve hafta içi ya da hafta sonu Cumartesi günü kendilerine uygun olan güne planlama imkânına sahip olacak.

Eğitim-Bir-Sen üyelerine yönelik Şube Müdürlüğü Sınavına Hazırlık kursları tamamlandıktan sonra, 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde, Cumartesi, 1. Deneme Sınavı; Pazar, 2. Deneme Sınavı olmak üzere iki ayrı deneme sınavı gerçekleştirilecek. Şube müdürlüğü sınavına girecek adaylar, bu denemelerle sınavdan önce kendilerini denemiş olacaklar.

Eğitim Bir-Sen Üyeleri hazırlık kursu programına () linkinden ulaşabilirler.

Eğitim Bir-Sen’in “Uzaktan Eğitim Hazırlık Kursu”na sadece sendikaya üye olan eğitimciler katılabiliyor. Üyeler, bulundukları illerdeki kurs merkezlerini, şubeleri ile iletişime geçerek öğrenebilecekler. Bu farklı ve güzel çalışmalarından dolayı Eğitim Bir-Sen yöneticilerini bir kez daha tebrik ediyoruz. Hazırlık kursuna katılacak ve sınava girecek tüm adaylara da şimdiden başarılar diliyoruz. (15.11.2013)

 

Yorumlar