DGS başvuruları için son gün ne zaman ? Başvuru yapacak adaylar dikkat!
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2018 başvuruları yakında sona erecek. Başvuru yapacak olan adayların nasıl başvuru yapacakları ve sınav ücretini nasıl ve hangi bankaya yatıracakları hakkında tüm bilgileri memurhaber sizler için derledik.
Yüksekokul(önlisans) öğrencilerinin son eğitim yılında fakültelere yerleşebilmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 16 Mayıs Çarşamba günü başlamıştı. DGS başvurusu yapacak olan adaylar için son başvuru tarihi 24 Mayıs Perşembe.
Öte yandan 24 Mayıs Perşembe günü tamamlanacak olan başvuruları kaçıran adaylar, 5 Haziran tarihinde açılacak olan geç başvuruya müracaat edebilecek. Başvuru yapacak olan adayların sınav ücreti olan 150 TL'yi ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılır? İşte, DGS başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar ve detaylı bilgiler
DGS BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR YAPILABİLECEK?:Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. DGS'ye başvurular ise 16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında adaylar tarafından ÖSYM'ye yapılacak. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre 2018 DGS sonuçları ise 02 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.
DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler. Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır. Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.
DGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK: ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretleri de yayınlandı, DGS’ye başvurmak isteyen adaylar 100 TL ödeme yapmak zorunda. İşte Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;
*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
*Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
DGS BAŞVURU ÜCRETİNİ KREDİ KARTINIZLA ÖSYM ÜZERİNDEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ