BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
KPSS

DGS sınav sonuçları 2016 ön lisans mezunları

DGS 2016 sinav sonuclari aciklandi mi, adaylar DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. DGS sonuçlarını açıklandığı andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.

DGS 2016 sonuçları açıklandı m? ÖSYM'den gelen son dakika DGS haberine göre binlerce üniversite öğrencisi bu haberi bekliyor. DGS 2016 sonuçlarını açıklandığı andan itibaren memurhaber.com'dan ve osym.gov.tr'den öğrenebilirsiniz.

DGS sonuçları üzerine ÖSYM'den herhangi bir açıklama gelmedi. Önlisans mezunlarının dört yıllık üniversiteye geçişlerini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı 21 Ağustos 2016 Pazar günü yapıldı. ÖSYM'nin takvimine göre sınavdan 15 gün sonra sonuçlar sitede yayınlanır. 15 gün geçmesine rağmen sonuçların gözükmemesi dikkat çekti. DGS sınavında öğrenciler en çok hangi alanda zorlandı ve zaman konusunda ne dediler? DGS sonuçları haberi içeriğimizde..

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksek okulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

DGS eşit ağırlık türünde bir sınavdır ve sorular hem sayısal hem de sözel ağırlıklıdır. 120 sorudan oluşan sınavın 60 sorusu sayısal 60 sorusu sözeldir. Her bölümde 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yanlışlar ilgili bölümlerin doğrularını götürür (sayısal için yapılan 4 yanlış sayısaldan 1 doğruyu götürür). Sınav için adaylara verilen süre ise 140 dakikadır.

Sınav başvuruları genelde Nisan ayı içerisinde meslek yüksek okulların müdürlüklerinden, ÖSYM il sınav yöneticiliklerinden ve AÖF bürolarından yapılmaktadır. Sınav tarihi ise genelde yazın Temmuz ayının 2. veya 3. Haftasın da üniversitelerin rektörlüklerinin bulunduğu şehirlerde (KKTC için Lefkoşa) yapılır.

dgs
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR