BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,00
ALTIN 2.880,47
GÜNCEL

Dolmabahçe'ye silahlı bombalı saldırı girişimi!

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı önünde üzerinde el bombası ve silah bulunan bir kişi etkisiz hale getirildi.

MEMURLAR- İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı önünde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişinöbetçi kulübesine el bombası attı.

Dolmabahçe Sarayı yeni yılın ilk gününe şok bir saldırıyla girdi. Bombalı saldırgan orada bulunan güvenlik personelinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

NÖBETÇİ KULÜBESİNE EL BOMBASI ATTI AMA PATLAMADI

Edinilen bilgiye göre; üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi nöbetçi kulübesine el bombası attı. Ancak patlama gerçekleşmedi. Hemen harekete geçen nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler harekete geçti.

SAYGI NÖBETİNDEKİ POLİSLER MÜDAHALE ETTİ

Şüpheli kişi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Olay yerine bomba imha uzmanları çağırılırken sarayın önünden geçen Dolmabahçe caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Kelepçelenen kişi saray içindeki polis noktasına götürülürken bomba imha uzmanlarının olay yerindeki incelemesi sürüyor.



BÜTÜN POLİSLER BÖLGEYE GELDİ

Bomba alarmı nedeniyle çevredeki bütün polis ekipleri bölgeye geldi. Çevik kuvvet polisi, resmi polisler ve sivil polisler bölgeyi abluka altına alındı. Silahlı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen kişinin üzerinde otomatik silah ve el yapımı bomba bulunduğu bildirildi.

YOL KAPATILDI

Dolmabahçe sarayı önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı.



BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ  

Dolmabahçe Sarayı’nın güvenlik görevlileri tarafından yakalanan şahsın üzerinde bulunduğu belirtilen bomba, fünye ile etkisiz hale getirildi.

Olay yerinden basın mensupları ve vatandaşları uzaklaştıran polis, uzman ekip çağırdı. Uzman ekiplerin, incelemelerinin ardından bombayı fünye ile etkisiz hale getirdiği belirtildi. Olay yerinden patlama sesi duyuldu.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz şahıs tarafından önce el bombası ardından ateş edilerek saldırıda bulunulmuştur. Şahıs kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Üzerinde uzun namlulu silah, tabanca, 2 el bombası ele geçirilmiştir. Gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği de belli oldu. Fırat Ö. isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR