BIST 9.636
DOLAR 34,65
EURO 36,36
ALTIN 2.929,40
ÖĞRETMEN

Dönüşen dershanelere teşvikler arttı!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Dershaneler meselesi durduk yere ortaya çıkarılan konu değil. Biz 10 yıldır söyleye söyleye gelmişiz 'böyle paralel eğitim olmaz' diye. Mesele dershaneler değil, bu açık" ifadelerini kullandı.

MEMURLAR- Son dönemde Türkiye'de yaşanan olumsuzlukların sebebinin dershaneler olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Konunun sadece bir dershane meselesi olup olmadığı konusunda başından beri şüphelerim vardı. Artık herkes gibi bunun bir dershane meselesi olmadığını düşünüyorum. Bunun çok daha ötesinde" dedi. Avcı, Ankara-Eskişehir Hızlı Treni'nde bir grup eğitim muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

PARALEL-PARALI EĞİTİM

Sabah gazetesinin haberine göre; dershane meselesinin durduk yere icat edilen bir konu olmadığını da anlatan Avcı, "Bu yıllardan beri Türkiye'nin gündeminde olan bir konu. Kalkınma planlarında, eğitim şuralarında, MEB'in strateji planlarında söz edilmiş. Biz 10 yıldır söyleye söyleye gelmişiz böyle bir paralel eğitim olmaz diye" dedi. "Mecliste bu paralel eğitim lafını da son paralel yapı tartışmaları başlamadan evvel kullanmıştık" diyen Avcı, dershane düzenlemesine ilişkin de bilgi verdi.

ANASINIFINA DA TEŞVİK

Avcı, öğrenci başına teşvikin sadece dershaneden özel okula dönüşecek kurumların öğrencilerine değil, tüm özel okullara yeni başlayacak olan ilkokul 1, ortaokul 1 ve lise 1 öğrencileri için okulun türüne ve kademesine göre verileceğini kaydetti. Avcı, öğrencinin devlete maliyeti ne kadarsa o miktarda ödeme yapılacağını ayrıca anaokullarındaki öğrencilere de belli miktarlarda yardım yapılacağını söyledi.

700 DERSHANE DÖNÜŞECEK

"Şu an ki envanter çalışmamızın sonuçlarına göre dershanelerin en fazla 5'te 1'i özel okula dönüşmeye müsait. Bu da 700 civarında bir sayıya tekabül ediyor. Fakat bunlardan imkanları elverip de ben özel okul olmak istemiyorum diyenler var" diyen Bakan Avcı, Etüt merkezleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:

ETÜTE İNCE AYAR

Etüt merkezleri ikiye ayrılıyor. Bunlardan biri SODES'ler ve ücretsiz eğitim hizmeti sunuyor. Özellikle doğu ve güneydoğuda açılmış çok sayıda etüt merkezi bulunuyor ve bunların faaliyetleri devam edecek. Bir de etüt eğitim merkezi adı altında faaliyet gösteren, çalışan anne-babaların çocuklarını bıraktıkları bir anlamda yetişkin kreşi denilebilecek ücretli yerler var. Bunlar da 12 yaş sınırı getirilerek devam edecek."

'ARSA ARAŞTIRILIYOR'

Bakan Avcı arsa tahsisi konusunda ise şunları söyledi: "Şimdi biz Maliye Bakanlığı ile birlikte elimizdeki arsaların envanterini çıkarıyoruz. Bakanlığımıza bağlı ülkenin dört bir tarafında arsalarımız var. Bir de başka kuruluşlara ya da tüzel kişilere ait, imar planı yapılırken eğitim alanı olarak belirlenmiş arsalar var. Bu sayede dönüşecek olanlara arsa tahsisi gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR