BIST 9.888
DOLAR 34,13
EURO 38,00
ALTIN 2.884,06
GÜNCEL

Dünyanın en dikkat çeken doğa harikaları! Görenleri hayrete düşüren en garip yerler

Dünyanın en ilginç doğa harikaları birbirinden farklı oluşumlarla meydanda gelmiş. Dört bir yanda bulunan bu gizemli gezi adreslerini sizler için bir araya getirdik. Hepsi ilginç görünüme sahip olduğu gibi bazılarının nasıl meydana geldiği bile açıklanamıyor.

GANSU ZHANGYE ULUSAL JEOPARKI (GÖKKUŞAĞI DAĞLARI) - ÇİN

2010 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Çin'in Gansu bölgesindeki Zhangye Danxia Jeoparkı, görenleri hayran bırakıyor. Kırmızı, turuncu, yeşil, sarı renklerdeki kayalar, 24 milyon yıl önce gerçekleşmiş tektonik hareketlerle oluşan kum taşı ve diğer mineraller sonucu ortaya çıkmış. Milyonlarca yıllık süre boyunca rüzgar ve yağmur, bu renkleri katman katman birleştirerek rengarenk bir hale getirmiştir.

Bu doğa harikası jeoparka 10 Dolar gibi bir ücret ödeyerek girebilirken araç ile giriş yapmak mümkün değildir. Gökkuşağı Dağları'nda kendinize göre bir rota belirleyemezsiniz yalnızca organizasyonu takip etmeli ve belirli izlenim noktalarını sırayla gezmelisiniz.

Dünyada en yüksek sıcaklığa sahip yerleşim yeri olarak kabul edilen Dallol Volkanı, çeşitli volkanik patlamalar sonucu ortaya çıkmış göllerden oluşmaktadır. Dallol Volkanı, Afrika plakasının kırılarak kaynar yer altı sularının yeryüzüne çıkması ve çeşitli minerallerle birleşerek oluşmuş ve bu eşsiz manzara ortaya çıkmıştır. Fakat bölgenin yerel Afar halkının anlattığı efsaneye göre; bölge halkı, geçmişte altınlar içinde yüzecek kadar çok zenginmiş ve zenginlikten para dışında bir şey görmez olmuşlar. Tanrı da bu açgözlülüklerinin cezası olarak halkın altınlarını tuza çevirmiştir. Halk her ne kadar bu efsaneye inansa da bölgenin volkan patlamaları sonucu oluştuğu bilimsel bir gerçektir. 

DALLOL VOLKANI- ETİYOPYA

Haber7'nin haberine göre Dallol Volkanı kraterinin sıcaklığı çoğunlukla 50 dereceyi geçmektedir dolayısıyla suya düşen bir kişinin haşlanarak ölme riski bulunmaktadır. Dünyada cehenneme açılan kapı olarak bilinen Dallol Volkanı bölgesini gezmek isterseniz askeri bir rehber almak zorundasınız. 

THE DARK HEDGES- İRLANDA

Bir korku filmi sokağına benzeyen The Dark Hedges, kayın ağaçlarının oluşturduğu doğal bir tüneldir. 18. yüzyılda Stuart ailesi'nin inşa ettikleri evlerine giriş arazisine diktikleri 150'den fazla ağaç, zamanla büyüyerek şimdiki halini aldı ve dallarının birleşmesi nedeniyle sokağı karanlık bir görüntü kapladı. Kasvetli havası sebebiyle biraz ürpertici bir sokak olsa bile gün batımı saatlerinde sokakta yürüyüş yapmak keyifli bir akşam etkinliği olabilir. Farklı şekillerde büyümüş ağaç dallarının oluşturduğu garip gölgelerden korkmamanızı da hatırlatalım. İngiltere ve İrlanda'dan çeşitli gezi turlarıyla Dark Hedges bölgesini ziyaret edebilirsiniz.