BIST 9.928
DOLAR 34,14
EURO 38,01
ALTIN 2.881,29
GÜNCEL

Dünyanın en ilginç toplulukları! Bu çocukların deve kuşu ayakları var

Dünyada kendine has özellikleriyle dikkat çeken birçok topluluk bulunuyor. Dünyanın en tehlikeli kabilesinden en renkli kabilesine ilginç toplulukları sizin için derledik...

Minik insanların krallığı
Kunming yakınlarında bulunan Chen Mingjing imzalı bu özel tema parkında sıra dışı bir dünya yaratılmış. Bugünse burada yaşları 19 ile 48 arasında değişen yaklaşık 125 kişi yaşıyor.

Fakat burada kimse yalnız değil. Yaklaşık olarak 10 bin iyimser insan burada yaşıyor. Çok az sayıda insan Alzheimer hastalığı ya da yaşa bağlı sorunlardan haberdar.

Bu insanlar cüce, elf, prenses ve şövalye kıyafetlerinden oluşan eğlenceli kostümler giyiyorlar ve evleri ağaç, mantar gibi farklı şekillerden oluşuyor. Pek çoğu yurtlarda kalıyor ve onlara özel inşa edilmiş banyoları, eşyaları bulunuyor.

Asırlık insanların adası
İkarya Adası'nı farklı kılan özellik oldukça ilginç… Çünkü burada her üç kişiden biri 90 yaşına kadar yaşıyor. Hatta adada popülasyonun çoğunluğu 100 yaşına kadar yaşamış. Sekiz adet şifalı kaynağı ve düşük turist sayısıyla Ege Denizi'ndeki bu doğal ada fark yaratıyor.