BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Dünyanın en iyi korunan gizemli yerleri! Birkaçı 'cehennem' olarak adlandırılıyor

Dünya üzerinde iyi korunan yerlerin olduğunu hepimiz biliyoruz yalnız bu mekanların bir bölümünde insanlıktan sır gibi saklanan bilgilerin yanı sıra sadece dünyanın sayılı zenginlerine hitap eden alanlarda mevcut. Sizin için adım atmanın bile imkansız olduğu en iyi korunan yerleri listeledik. İşte detaylar...

Herhangi bir evde veya işyerinde güvenlik sistemi önemlidir. Ancak, bazılarının biraz daha fazla güvenliğe ihtiyacı vardır. Bu yazımızda dünyanın en çok korunan, yüksek güvenlikli yerlerinden bazılarını derledik.

Mezhgorye
Mezhgorye Rusya'da bulunan bir kasaba. Bu kasabadaki insanların Yamantaw dağında gizli işler yaptığına inanılıyor. Çünkü dışarıdan hiç kimse bu kasabaya giremiyor. Çevre bölgelerdeki anormal, dev kraterlerin varlığı da burada yıllardır nükleer çalışmaların yapıldığını işaret etmekte.

Iron Mountain
Demir Dağı birçok gizli belgenin altında tutulduğuna dair bahsi geçen bir yer… Yerden 200 feet aşağıda, bu kireçtaşı madeninin büyüklüğü 1.7 milyon metrekare civarında. Ayrıca burada en büyük kiracı ve kasa sahibi ABD hükümeti.

Warner Brothers, Smithsonian Enstitüsü ve Corbis’in hepsinin sırları olduğunu biliyoruz. Söylenenlere göre binlerce tarihi ana kayıt, fotoğraf negatifleri ve orijinal film makaraları burada bulunuyor. Ayrıca Iron Mountain, Amerika’nın en büyük şirketlerinden bazılarını destekleyen bir veri merkezi olan Room 48’e ev sahipliği yapıyor.