BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,03
ALTIN 2.885,71
GÜNCEL

Dünyanın en kalabalık 10 ülkesi ve bilmeniz gereken ilginç bilgileri!

Seyahat etmeden önce gidilecek yerle ilgili bilgi toplamak, araştırma yapmak herkesin alışkanlığı haline geldi. Belki kimileri sürprizleri sever ve gitmeden önce araştırma yapmayabilir. Fakat ufak tefek de olsa fikir sahibi olmak, seyahatinizi kolaylaştırabilir.

Çin Nüfus: 1.386.220.000

Dünyanın en kalabalık ülkesi olma unvanını elinde tutan ülke, Çin. Başkenti Pekin olan ülkenin en önemli şehirleri; Şangay, Hong Kong, Wuhan Chongqing ve Guangzhou. Daha önce bu ülkeye seyahat etmediyseniz, ilk olarak bu şehirlerden birini görmek için plan yapabilirsiniz.

Çin oldukça eski bir uygarlık. Var olduğu süre boyunca hanedanlık ve imparatorluk gibi süreçlerden geçtikten sonra 1912 yılında milliyetçiler tarafından yönetimi ele alınıyor. 1978 yılına kadar çeşitli siyasi süreçlerden geçen ülke, şu anda da devam eden cumhuriyet sistemi ile yönetilmeye başlanıyor ve artık Çin Halk Cumhuriyeti olarak tanınıyor.

Ticaret başta olmak üzere pek çok açıdan oldukça önemli bir ülke ve dünya devlerinden biri. 

Çin hakkında pek bilinmeyen ilginç bilgiler mevcut. 

9 sayısı tüm ülke için uğurlu bir rakamdır.
Miladi takvimi resmi olarak kullansalar da özel bayramları için hala Çin takvimini kullanırlar.
Resmi tatillerinde, ülkeden seyahat edenlerin sayısı ile günümüz dünyasının en büyük göç hareketi yaşanıyor. Kalabalığı siz düşünün!

Hindistan Nüfus: 1.339.686.732

Spiritüel temalı tatillerin vazgeçilmez adresi Hindistan, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi. Yakın bir zamanda, dünyanın en kalabalık ülkesi unvanını Çin’den alacağı ön görülüyor.