BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Dünyanın en zengin sağlıklı ve gelişmiş 28 ülkesi! Türkiye listede kaçıncı oldu?

The Legatum Institute her yıl yaptığı dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkeleri sıralamasını 2017 için açıkladı. Refah seviyesinin ölçülmesinde en önemli unsur para miktarı olsa da enstitü bu listeyi hazırlarken tam 104 değişkeni göz önünde bulundurdu.Bu değişkenler ise 8 ayrı alt başlığa ayrılıyor; ekonomik nitelik, iş ortamı, denetim, bireysel özgürlükler, sosyal sermaye, güvence, eğitim, sağlık. Araştırmada en çok ulaşılabilir veri sağlayan 149 ülke değerlendirildi.

28. Uruguay

Uruguay birçok kategoride oldukça iyi puanlar alsa da onu 28 numaraya yükselten bireysel özgürlüklere verdiği önem oldu. Uruguyay “bireysel özgürlükler” alt başlığında tüm ülkeler arasında 7.sırada.

27. Estonya

Estonya da dünyanın en dijital bilgiye önem veren ülkelerinden biri olsa da onu üst sıralara taşıyan doğaya ve çevreye verdiği önem. Doğal çevre alt başlığında tüm ülkeler arasında 7. sırada

26. Çek Cumhuriyeti

Şimdilerde resmi adı Çekya olan ülke hiçbir alt başlıkta üst sıralarda yer alamasa da genel olarak tüm alt başlıklarda ilk 30’da yer alıyor.

25. Portekiz

Portekiz bir alt başlık hariç diğer tüm başlıklarda ilk 50 ülke arasında yer aldı. Fakat “kişisel özgürlük” alt başlığında 10.sırada.