BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Dünyanın en zengini nasıl yaşıyor? O rutininden vazgeçmiyor

Jeff Bezos dünyanın en zenginleri listesinde. Bezos'un bugüne kadar hiç kimsenin sahip olmadığı kadar çok parası var ama akşam evde bulaşıkları o yıkıyor. 2017 yılı dünyanın en zenginleri listesinde 1. sırada yer almıştı. İşte Bezos'un rutinleri...

İnternet alışveriş devi Amazon’un hisselerindeki artışla birlikte şirketin kurucusu Jeff Bezos, yalnızca birkaç saatte 1.2 milyar dolar (6 milyar lira) kazandı. Servetini son 2 yılda 2’ye katlayan Bezos dünyanın zengin insanlarından. 

1964 doğumlu Bezos’un 1995’te kurduğu Amazon, açıldığı gün sadece 6 sipariş almıştı. Günlük sipariş sayısı 2018’de 2 milyona ulaştı. Serveti ne olursa olsun, Bezos’un günlük yaşamındaki rutini ise hiç değişmiyor. Dünyanın en zengin adamının günlük rutini özetle şöyle:

Bezos, sabahları vücudu ne zaman isterse o zaman uyanıyor. Asla alarm kurmuyor, kimse de gelip onu uyandırmıyor. En az 8 saat uyuyor.

Çalışkanlığı ile biliniyor ancak ailesine vakit ayırmaktan taviz vermiyor. Güne mutlaka roman yazarı olan karısı MacKenzie Bezos ile kahvaltı yaparak başlıyor. Öğlene kadar zamanını çocuklarına ayırıyor.