BIST 10.043
DOLAR 34,14
EURO 38,21
ALTIN 2.915,93
İŞÇİ

Eğer işkolik bir patronunuz varsa...

Bazı insanlar bir türlü çalışmaya doyamaz. Uzun saatler çalışır, ofisten en son çıkan olurlar, her an e-postalarına bakarlar, hafta sonu akılları işte olduğu gibi, en az birkaç saat bilgisayarlarının başına geçmekten kendilerini alıkoyamazlar.

Eğer işkolik bir patronunuz varsa...

Bazı insanlar bir türlü çalışmaya doyamaz. Uzun saatler çalışır, ofisten en son çıkan olurlar, her an e-postalarına bakarlar, hafta sonu akılları işte olduğu gibi, en az birkaç saat bilgisayarlarının başına geçmekten kendilerini alıkoyamazlar. Fakat eğer patronunuz bir işkolikse durumlarda biraz değişiyor.

Eğer işkolik bir patronunuz varsa...

Harvard Business Review’da yayınlanan Rebecca Knight imzalı makalede uzmanların görüşlerine yer veriliyor. Harvard İşletme profesörü Linda Hill’e göre, bazı durumlarda iş odaklı ve sonuç alınmasını her şeyin üzerinde tutan bir yönetici için çalışmak sizi motive edebilir. Ancak eğer bu üstün başarılı yönetici ofise saplantılı, iPhone’una yapışık yaşayan bir işkolikse, takımı için her şey tersine döner ve herkes için yürütülmesi zor bir çalışma şartları yaratılmış olur.

Eğer işkolik bir patronunuz varsa...

Bu gibi durumlarda kalan çalışanların en büyük şikâyetleri sınırların kaybolması çevresinde dile getirilmekte. University of Pennsylvania Wharton profesörü Nancy Rothbard’a göre, bir işkoliğe raporlamanın en zor tarafı, işinizin yaşamınızın her yönüne nüfuz etmesi ve iş stresinin tüm zamanınıza yayılması. Patronunuz size mesai saatleri içinde bitiremeyeceğiniz ölçüde iş mi yüklüyor, yoksa sürekli yüz yüze toplantı mı talep ediyor, ya da her türlü iletişime 7 gün 24 saat anında geri dönmenizi mi talep ediyor?

Eğer işkolik bir patronunuz varsa...

İşte size işkolik bir patronla çalışırken huzur bulmak için HBR’dan pratik yöntemler: Katlanılmaz, saplantılı bir patron için çalıştığınız hükmüne varmadan önce, patronunuzun sandalyesine oturun ve onun açısından konulara bakmayı deneyin. Onun konumundan her şey nasıl gözüküyor? Ne gibi baskılara göğüs germesi gerekiyor? Onun projelerinin teslim tarihleri ne kadar gerçekçi? Organizasyon yapısı onun bazı kararları almasına engel mi oluyor? Patronunuzun öncelikleri neler? Onu motive eden, kamçılayan nedir?