BIST 10.034
DOLAR 34,15
EURO 38,23
ALTIN 2.917,63
İŞÇİ

Ek gelir elde etmenin 10 yolu

Emeklilere emeklilik maaşı yetmiyor haliyele nasıl ek gelir elde edebileceğini araştırmaya başlıyor...

Ek gelir elde etmenin 10 yolu

Çalışanlar, belli bir yaşa gelince emekli olmayı hayal eder. Emekliler ise kalan yaşamlarını maddi sıkıntı çekmeden sürdürmek istiyor. 1999’dan önce işe başlayanlar daha erken yaşta emekli oluyor.

Ek gelir elde etmenin 10 yolu

Erken yaşta emekli olanlar, ailelerine bakmak ve çocuklarını okutmak isteseler dahi mevcut maaşlarıyla bunu yapmaları zor. Çoğu ek gelir peşinde. Kendi işini kuran da var işveren yanında çalışan da. İş bulamayıp kara kara düşünen ise bir hayli fazla. İşte emekli olduktan sonra yapılabilecek ek işler…

Ek gelir elde etmenin 10 yolu

KURU TEMİZLEME VE ÜTÜ Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması çamaşır yıkama ve kuru temizleme alanında daha fazla iş potansiyeli sunuyor. Yıkanan birçok elbisenin ütülenmesi de gerekiyor. Kadın veya erkek farketmez. Gücü yeten tüm emekliler biraz becerisi varsa bunu yapabilir. Terzilik de alternatiflerden biri.

Ek gelir elde etmenin 10 yolu

SAĞLIKTA İMKAN BOL Bir hastanede çalışırken emekli olmuşsanız gönüllü hemşirelik yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Kızılay, Yeşilay gibi kurumlara dahil olarak bu görevi yapabileceğiniz gibi, yardıma muhtaç olan bir kişinin bu işlerini üstlenerek de kazanç elde edebilirsiniz.