BIST 9.921
DOLAR 34,12
EURO 38,20
ALTIN 2.922,58
İŞÇİ

Emeklilere ek gelir sağlayan 10 öneri

Erken yaşta emekli olduysanız iş hayatından ayrılmak hem sizi sıkabilir hem de emekli maaaşı size yetmeyebilir. O halde iş önerilerimize göz atın.

Emeklilere ek gelir sağlayan 10 öneri

Eğer bir eğitimci emeklisiyseniz, özel ders vererek ek gelir elde etmek en iyi yollardan birisidir. Yıllar boyunca yaptığınız öğretmenlik mesleğini bu şekilde yapmaya devam edebilirsiniz. Resim, müzik, yabancı dil gibi alanlarda hizmet vermişseniz özel ders vermek en iyi ve kolay yoldur. Ayrıca yabancı diliniz varsa çeviri, tur rehberliği yaparak da ek gelir elde edebilirsiniz.

Emeklilere ek gelir sağlayan 10 öneri

Birçok kişi, mesleğinin zirvesindeyken emekli olduğunu düşünür. İşte bu kişiler yıllarca uzmanlık kazandıkları alanlarda danışmanlık yaparak ek gelir elde edebilirler. Aynı zamanda gayrimenkul danışmanlığı gibi işler yaparak da kazanç elde etmek mümkündür. Yılların getirdiği bilgi birikimini başka bireyleri yönlendirmek de kullanmak ayrıca sizi mutlu edecektir.

Emeklilere ek gelir sağlayan 10 öneri

Eğer bir sağlık sektöründen emekli olmuşsanız gönüllü hemşirelik yaparak hem kutsal bir görev yapmış hem de ek gelir elde etmiş olursunuz. Kızılay, Yeşilay gibi topluluklara dahil olarak bu görevi yapabileceğiniz gibi yardıma muhtaç olan bir kişinin bu işlerini üstlenerek de kazanç elde edebilirsiniz.

Emeklilere ek gelir sağlayan 10 öneri

Günümüzde fazlaca popüler olan özel gün şekerleri, kurabiyeleri ve pastaları konusunda el becerinizi konuşturarak kazanç elde edebilirsiniz. Hem eğlenceli hem de kazançlı olan bu iş için ekstra bir atölye veya yere de ihtiyacınız yok. Kendi mutfağınızda bu işi kolaylıkla yapabilirsiniz.