BIST 9.380
DOLAR 37,98
EURO 41,68
ALTIN 3.710,58
13°İstanbul
EMEKLİ

Emekliye aile yardımı ağustos ayında

Memurların aile yardımı bu ay zamlanırken, memur emeklilerinin gözü de bu ödeme için toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi.

1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, 2 yıllık zam oranlarının yanı sıra memur emeklilerinin aile yardımı talepleri de karara bağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 çocuğu olan memur emeklisine 270 lira aile yardımı için, "Toplu sözleşme görüşmelerine başlamadık, talepleri bir görelim" dedi.

BU AY YÜKSELDİ

Halen memurlara aile yardımı ödeniyor. Ancak memur emekli olduğunda, bu yardım kesiliyor. Memur sendikaları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Temmuz'da maaşlarla birlikte memurların aile yardımı da arttı. Çalışmayan eş için ödenen eş yardımı 219.18 liraya, çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 51.35, 6 yaş üstü için 25.67 liraya çıktı. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, memur emeklileri için aile yardımı ödenmesi talebi de karara bağlanacak. Aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesi kabul görürse, eşi çalışmayan ve 2 çocuğu (6 yaş üstü) olan kişi 270,52 lira ek gelire kavuşacak.

"TALEPLERİ YAPMAK KOLAY, KARŞILAMAK ZOR"

Müezzinoğlu, toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Masaya neler gelecek, sonra masada neler sonuçlanacak şu anda onu herhalde müneccim bile bilemez. Şu anda bu konuda gündemimizde herhangi bir çalışma yok. Çünkü daha talepler yok. Talepleri bir görelim. Her talebin ciddi bir matematiksel karşılığı var. Talepleri yapabilmek kolay, karşılayabilmek o kadar kolay değil. Biz azami düzeyde karşılama gayreti içinde olduk. Orada da azami düzeyde karşılama duyarlılığımız olur." dedi.

4 ZAM BELiRLENECEK

Memur emeklilerine aile yardımı verilmesi talebini toplu sözleşme masasına taşıyacak olan Memur-Sen, isteyeceği zam oranları için de çalışmalarını sürdürüyor. Toplu sözleşmede, memurlar ve memur emeklilerine önümüzdeki 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Her 6 aylık dönem için talep edilecek zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak.

Yorumlar 7 Yorum
Misafir
0 1 cevapla

NE BUBE EŞİ ÇALIŞMAYANA PARA BİZİM EŞİMİZ ESSEK GİBİ ÇALIŞITO MİLLET YATTIGI YERDEN PARA ALSIN ALTIN GÜNÜ CAFEDE KAHVALTI YAPSIN NE GÜZEL OKUYUPTA ÇALIŞANIN SUÇU NE YOK KARDEŞİM ÇALIŞMAYAN EŞE PARA

Misafir
0 0 cevapla

özel sektörde çalışmış olan memurun çalıştığı her sene için 1 kademe almasını sağlayacak yasal düzenleme yapılmasını İSTİYORUZ!!!özel sektörde çalışmış birçok memur arkadaşım var.Sonrasında KPSS yi kazanıp memur olan arkadaşım (buna bende dahil) 25 yÖzel sektörde çalışan arkadaşım zaten memurun ödediği vergi kadar vergi ödüyor.aşındaki memurla aynı derece ve kademede kalıyoruz.Bu durum bizim yükselmemizi ilerlememizi ve maaş durumumuzu etkiliyor.Zaten SSK primi ve maaşımızın vergisi yani devlete katkımız 700 TL civarında tutuyor.Çalışıp memur kadar vergisini veren daha sonra memur olan bizler neden yeni memur muamelesi görelim ki....

MAHMUT BATU
0 0 cevapla

BU NASIL SAÇMA BİR HABER ÇALIŞMA BAKANI M.M.OĞLU GÖRÜNÜYOR AYRICA MÜJDE FALANDA YOK SADECE İSTEK,DİLEK VAR.YAPMAYIN BÖYLE YALAN YANLIŞ SAÇMA HABERLERLE HALKI KANDIRMAYIN.LÜTFEN.

Misafir
2 0 cevapla

HER ŞEY MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN İŞÇİ EMEKLİLERİ BU ÜLKEDE YAŞAMIYORMU BU NE ADALETSİZLİK ÜVEY EVLADA BİLE BU YAPILMAZ

Misafir
4 0 cevapla

aile yardımı tüm emeklileri kapsamalı

Misafir
5 0 cevapla

aslında emeklinin ihtiyacı var memur çalışırken alıçak emekli oluca almıyaçak bu adaletsizlik giderilmelidir. verilen özlük hakkı aynen devam etmelidir.Tekrar gözden geçirilip karara bağlanıp bir an önce emekli memurlarada aile yardımı yansıtılmalıdır.saygılarımla.

erkan ulu
6 2 cevapla

Ssk li işçi emeklilerin yokmu aile yardımı nasıl bir adalet memur emeklilerin var işçi emeklilerin yok nasıl bir adalet tabi millet adalet arar oyları da düşer düşer düşer böyle yaparlarsa dahada düşer oyları dahada

ÇOK OKUNANLAR
Close menu