BIST 9.829
DOLAR 34,18
EURO 38,20
ALTIN 2.934,93
İŞÇİ

Erdoğan'dan taşeron işçiler için kritik görüşme!

Başbakan Erdoğan ve işçi sendikaları konfederasyon başkanları biraraya geldi. Toplantının ana gündem maddesi torba yasada yer alacak taşeron işçiler düzenlemesiydi. İşte o toplantıda masaya yatırılan konular...

Erdoğan'dan taşeron işçiler için kritik görüşme!

Atalay, "Diyelim ki bir işçi 7 senedir bir işverende çalışıyor. İşveren 3 tane taşeron değiştirdi, bu işçi hakkını nereden alacak? Mahkemeye gitmemiz gerekiyor, mahkemeye gittiğimizde kısa zamanda 7 senelik bütün haklarını ne varsa, izindir, ikramiyedir, sosyal haklarının tamamını mahkeme kararıyla bugüne kadar aldık, yapılmak istenen düzenlemede geriye gidiş gözüküyor. 7 senenin haklarını biz nereden alacağız?" diye konuştu.

Erdoğan'dan taşeron işçiler için kritik görüşme!

Türk-İş Başkanı Atalay, İş Kanunu'nda yapılması planlanan 59 maddelik değişikliği 3 konfederasyon olarak 2 gündür görüştüklerini ve işçilerin lehine olduğuna kanaat getirdikleri 5 maddeye ilişkin görüşlerini Başbakan Erdoğan'a sunduklarını söyledi.

Erdoğan'dan taşeron işçiler için kritik görüşme!

Ayrıca vefat etmiş kardeşlerimin prim borçlarını siliyoruz. 67 madenci yakıın maaş hakkından yararlanacak.Şehit yakınları için muhtaçlık şartını kaldırıyoruz. İşveren tarafından maden kapalı olduğu süre içinde maaş ödenmesi şartını getiriyoruz. İşsizlik sigortası fonundan net maaşı kadar ücret ödeyeceğiz.Şehit yakınlarından bir kişi kamuda istihdam edilecek.