BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,64
ALTIN 2.917,13
GÜNCEL

Eski bakanlar için gözler Meclis'e çevrildi!

Meclis Genel Kurulu, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ile Erdoğan Bayraktar için yarın özel gündemle saat 14.00'te bir araya gelecek.

MEMURLAR- TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ile Erdoğan Bayraktar için yarın özel gündemle saat 14.00'te toplanacak.

Sabah gazetesinin haberine göre; TBMM, eski bakanlara yönelik iddiaların araştırılması için soruşturma komisyonu kurulup kurulmayacağını görüşerek oylayacak. AK Parti, Soruşturma Komisyonu kurulması için tek önerge verirken CHP ise her bir bakan için ayrı ayrı 4 önerge verdi. Yarınki Genel Kurul'da bu önergeler ayrı ayrı görüşülecek ve oylanacak. Yapılacak gizli oylamada 276 milletvekili 'evet' derse komisyon kurulacak. Kurulmasına kesin gözüyle bakılan komisyon 15 üyeden oluşacak. Partilerin sandalye sayısına göre üye vereceği komisyon savcılık makamı gibi çalışacak. Delil toplayacak, istediği kişiyi dinleyebilecek. 2 ay çalışacak komisyonun görev süresi 2 ay daha uzatılabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR